Van Mossel MG–Tachos legt het af tegen Aalsmeer maar wil graag een ommekeer teweegbrengen

Foto: Tachos

AALSMEER – Het verloopt voor het team van Van Mossel MG/Tachos tot dusver nog niet naar wens. De resultaten, maar ook het spel zijn erg wisselvallig en ook defensief staat het nog niet voldoende solide. Het simpele feit doet zich voor dat zolang je telkens opnieuw veel doelpunten tegen krijgt (dit keer 34) het dan lastig wordt om (UIT-) wedstrijden te winnen. Dus zeker in defensief opzicht werk aan de winkel!

Ondertussen bevindt Van Mossel MG/Tachos zich in de middenmoot van de Eredivisie en is de achterstand op koplopers opgelopen tot 6 punten. Dus is het zaak om dit z.s.m. te doen keren en daarmee de uitgesproken ambities voor dit seizoen levend te houden.

Waar 10 dagen geleden nog overtuigend van Hellas Den Haag werd gewonnen daar gaven afgelopen zaterdagavond tegen Aalsmeer de mannen helaas niet thuis. De besproken verbeterpunten werden niet opgepikt en zo liep Van Mossel MG/Tachos al snel een verloren wedstrijd te spelen. Zowel individueel als ook als collectief was het onvoldoende, de scherpte ontbrak en qua strijdlust lieten de Waalwijkers zich te weinig gelden.

In de voorbereiding was er nog extra aandacht besteed aan deze tegenstander; een technisch vaardige ploeg met goede schutters, fysiek sterk en veel power vanuit de 2e lijn. Daar zou weleens het meeste gevaar vandaan kunnen komen… De aanpak en afspraken waren kort en duidelijk, dus nu de uitvoering nog… Dat begint natuurlijk met een stukje scherpte en er voldoende agressief opzitten, met name in de dekking. Maar na goed 15 min. was de aanvallende trein van Aalsmeer alweer vertrokken en stond Van Mossel MG/Tachos op achterstand. Aalsmeer kreeg te veel ruimte en kon toch vaak vanuit die bewuste 2e lijn scoren. Zelf kon Tachos daar te weinig tegenoverstellen waardoor het team achter de feiten aan bleef hollen. De verschillende tijdstraffen aan Tachos-kant komen dan ook nog eens extra ongelegen. Kortom een wedstrijd die voor Tachos teleurstellend verliep (34-28 verlies) en waaruit wellicht weer lering getrokken kan worden.

Nu de focus op de wedstrijd van aanstaande zaterdag 11 november, het streekduel tegen provinciegenoot Dynamico uit Oss. Ook dat is geen vanzelfsprekendheid want ook zij beschikken over goede 2e lijn-schutters en Van Mossel MG/Tachos zal dus scherper en alert moet zijn, meer strijdlust en energie in de wedstrijd moeten steken om tot een positief resultaat te komen! Met de ondersteuning van onze Waalwijkse- en regionale Handbalfans moet het zeker weer een interessante en succesvolle wedstrijd kunnen gaan worden! Het duel tegen Dynamico begint as. Zaterdag om 19.00u. Locatie; Sporthal De Slagen in Waalwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen