Tachos jeugd maakt indruk in voorbereiding

Foto: Tachos

WAALWIJK – De handbal competities voor de jeugd van Tachos zijn inmiddels van start gegaan. De breedtesport teams beginnen met de regionale veldcompetities voor ze de zaal in gaan en de A, B en C selecties mogen zich meteen in de zaal gaan meten met de beste van het land in hun eigen leeftijdscategorie.

Op basis van de voorbereidingen zijn de verwachtingen hooggespannen voor de Tachos divisieteams gegeven de resultaten in het traditionele en prestigieuze Wim de Bakker toernooi bij Quintus in Kwintsheul. De B-jongens behaalde een keurige 3e plaats en de C en A-jongens wisten de finale te halen welke bij de A zelfs overtuigend werd gewonnen door Tachos A tegen Dynamico uit Oss. Leuke bijkomstigheid was dat in alle leeftijdscategorieën de mannen de Brabantse derby wisten te winnen van de Dynamico teams. Noemenswaardig is tevens de benoeming van Tachos Heren C speler Kay van Gijzel tot MVP in zijn leeftijdscategorie. Al met al een zeer geslaagd weekend in Kwintsheul waar de Tachos teams elkaar fanatiek aanmoedigden en de gehele ruim 100 man sterke Tachos afvaardiging inclusief de supportersschare, zich fraai heeft gepresenteerd aan de top van handballend Nederland. En ook nog eens met een nieuwe Kempa kledinglijn verzorgd door handbalshop.nl en mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren.

De mannen die als zodanig de Tachos Academy vormen hebben laten zien dat de jeugdopleiding voor handbal in Waalwijk niet voor niets geroemd wordt als één van de beste van Nederland en een waardige kweekvijver is voor de Heren 1 selectie van Tachos welke al sinds jaar en dag uitkomt op het hoogste niveau en grotendeels ieder jaar gevoed wordt door de eigen jeugd. Eerste gewin is natuurlijk kattengespin maar de eerste klap is een daalder waard hetgeen perspectief biedt voor een hopelijk spannende competitie welke in de sporthal De Slagen voor de Heren A en in sporthal De Zeine voor de overige jeugdteams te bewonderen is. Het speelschema wordt door Tachos wekelijks bekend gemaakt op haar social mediakanalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen