WSV “Waalwijk’82” sluit wandelseizoen af met de 39ste editie van de Halve Zolen Wandeltocht

Foto: WSV “Waalwijk’82”

LANGSTRAAT – Het wandelseizoen waarin WSV “Waalwijk’82” wandeltochten organiseert, loopt van oktober t/m juni. Ter afsluiting van het seizoen 2022/2023 wordt, traditioneel afgesloten met de Halve Zolen Wandeltocht.

Voorzitter Jan Span kan terug kijken op een mooi wandelseizoen, ondanks dat bij zowat elke winterserietocht het weer niet erg mee zat. De ene keer was het erg koud met een gure wind, de andere keer deed Pluvius zijn best om de boel nat te houden.

“Maar bij de 53ste Fellenoordtocht in april hadden we wat weer betrof niet te klagen. Natuurlijk kunnen tochten alleen maar georganiseerd worden mede door de tomeloze inzet van een groot aantal leden van de vereniging.” Aldus Span en wil betreffenden leden via deze weg, ook namens het bestuur, daarvoor zijn dank uitspreken.

De Halve Zolen Wandeltocht was de eerste tocht die de vereniging in het eerste bestaansjaar organiseerde. Er werd een datum geprikt: 1ste weekend van juni 1983. Het werd een ééndaagse tocht. En een wandeltocht dient ook een naam te hebben. “Zomertocht” of “1ste wandeltocht” was zo gewoontjes. Tijdens een van de oefentochten binnen Waalwijk kruisten we het Halve Zolen Lijntje. Een van de leden opperde om de tocht daar naar te vernoemen. Hij werd toen voor gek verklaart, maar heden ten dagen is de “Halve Zolen Wandeltocht” in heel Nederland ( ook bij enkele Belgen en Duitsers) bekend. Achteraf dus toch een goed idee.

Een aantal jaren is deze tocht nog een ééndaagse tocht gebleven. Toen ze het organiseren van een tocht “in de vingers” hadden werd het een tweedaagse tocht. En dit jaar staat dus inmiddels al weer de 39ste editie van de Halve Zolen Wandeltocht op het programma en wel op 3 en 4 juni.

De afstanden die tijdens deze tocht gelopen kunnen worden zijn: 5, 10, 15, 20, 25 en 30 km.

Deze tocht voert de wandelaars door het prachtige natuurmonument “De Loonse en Drunense Duinen”. Deze keer worden de wandelaars door het Loonse gedeelte geleid. Beide dagen betreft het dezelfde routes. Men kan zowel op zaterdag als op zondag deelnemen. (géén voorinschrijven).

Op de (eigen) rustposten is het alleen mogelijk om met consumptiemunten te “betalen”. Deze zijn verkrijgbaar op het inschrijfbureau. Niet gebruikte munten kunnen bij terugkomst worden ingeleverd.

Bij de rustposten is een toilet aanwezig.

Starttijden:
30 en 25 km.: 8.00 uur – 10.00 uur
20 en 15 km.: 8.00 uur – 12.00 uur
5 en 10 km.: 8.00 uur – 13.30 uur

Inschrijven:
Op het startbureau.

Inschrijfgeld € 4,00 (leden wandelbond € 1,00 korting) PINNEN HEEFT DE VOORKEUR.
Het startbureau sluit om 17.00 uur

Startbureau:
Buurthuis “Zanddonk”,
Willaertpark 2 A
5144 VM Waalwijk (NB)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen