Peter van Cromvoirt Schoolvoetbaltoernooi zeer geslaagd!

WAALWIJK – Vrijdag 19 mei 2023 werd voor de 32e keer het Schoolvoetbaltoernooi voor Waalwijkse Basisschoolleerlingen georganiseerd. Sinds 2013 wordt het voetbaltoernooi vernoemd naar Peter van Cromvoirt.

Maanden aan voorbereidingen door de Toernooicommissie gaan vooraf aan de dag van het toernooi. Medewerking vragen van de scholen, Gemeente Waalwijk, Go, EHBO, RKC Waalwijk, sponsoren maar het belangrijkste de bereidwilligheid van de vrijwilligers navragen om deze dag tot een fantastische dag te maken.

Vrijdagochtend 19 mei 2023

Om 07:00 uur betreden de vrijwilligers het sportpark om de laatste puntjes op de i te zetten, om 08:30 uur dient omroeper Peter Monsieurs het toernooi te starten met het eerste fluitsignaal. Dit fluitsignaal kan alleen gegeven worden als iedereen er gereed voor is, alle teams zich gemeld hebben bij Yvonne van Brunschot en Patricia Kokx en hun jonge assistentes Guusje Kokx en Guusje Nederveen, alle doeltjes op hun plaats zijn gezet en de belijning van de velden is goedgekeurd door Koen Kokx. Paul Boonekamp en Michel Geers geven akkoord voor de start van het toernooi en 4 minuten na half negen startte de eerste wedstrijdjes in Groep 5/6 gemengd onder de leiding van de vele scheidsrechters die zich vrijwillig hebben aangemeld. Als ook om 08:45 uur het toernooi van de meisjes Groep 7/8 kan starten zijn alle deelnemers voor het ochtendprogramma aanwezig en wordt het programma uitgevoerd.

Tussen de wedstrijden door kunnen teams frisdrank ophalen bij het wedstrijdsecretariaat, worden appeltjes gesneden en worden op het sportpark de appeltjes uitgedeeld. Ook Sjors de mascotte van GO Waalwijk loopt veelvuldig over het sportpark om te knuffelen of gaat op de foto met de deelnemers. Als rond de klok van 11:00 uur de eerste deelnemers die niet in de finalepoules zijn doorgedrongen huiswaarts willen keren, worden de begeleiders verzocht zich te melden op het secretariaat om medailles en een beker voor het team op te halen. Om 12:00 uur worden de finalewedstrijden gespeeld, spannende wedstrijden om de 3e/4e plaats, maar ook de finalewedstrijd die wordt bekeken door wethouder Timon Klerx die de prijsuitreiking na de finalewedstrijden gaat verrichten. Het team van der Heijden school eindigt op de 4e plaats omdat het 2e team van de Julian van Stolberg school meer doelpunten maakt en dus 3e wordt. In een spannende finale, die eindigde in 1-1 na de reguliere speeltijd moest worden beslist door het nemen van strafschoppen. In een spannende stafschoppenserie scoort het team Villa Vlinderhof 4 vier keer en scoorde Meerdijk 1 vijf keer. Omstreeks 12:30 uur startte de prijsuitreiking, de beste 4 teams ontvangen een beker voor de prijs waarop het team eindigde, de overige teams ontvingen een beker met de opdruk “deelnemer”. Bij de meisjes Groep 7/8 werd het team van de Teresia school vierde, het team van de Pater van der Geld school derde, en de teams van Villa Vlinderhof stonden op de eerste 2 plaatsen. Villa Vlinderhof 1 mocht ook de wisselbeker in ontvangst nemen, een wisselbeker die volgend jaar weer ingeleverd dient te worden. Na de prijsuitreiking zorgen de vrijwilligers (onder leiding van Ad van Cromvoirt en Peter Kuijsten) ervoor dat de juiste veldindeling op de velden wordt gezet, en de kleedkamers zuiver zijn gemaakt zodat om 13:30 uur het middagprogramma kan starten.

Vrijdagmiddag 19 mei 2023

Al voor 13:00 uur melden zich de eerste begeleiders van de teams van de middageditie. Waren er tijdens het ochtendprogramma 34 teams die hun wedstrijdjes speelden, tijdens de middageditie zullen 43 teams gaan strijden om de eerste plaats in de poule en misschien wel de finale. Als om 13:30 uur bijna ieder team zich aangemeld heeft start het middagprogramma met het fluitsignaal van de omroeper. Tussen de wedstrijden door mogende teams weer frisdrank ophalen bij het wedstrijdsecretariaat, worden opnieuw appeltjes gesneden en worden de appeltjes op het sportpark uitgedeeld. Ook Sjors de mascotte van GO Waalwijk loopt veelvuldig over het sportpark om te knuffelen en gaat op de foto met de deelnemers. Meer teams, betekent ook meer bezoekers, Kirsten Coenen heeft met haar team vele vrijwilligers bereid gevonden (om de gehele dag) de bezoekers/ supporters te voorzien van koffie, thee, maar ook fris- en/of alcoholische dranken. Onder een strakblauwe hemel, in de zon, is het genieten op het terras bij de kantine, maar ook langs de velden is het enorm druk. Ook werden er vele ijsjes verkocht door de IJsmeester en kon men frietjes of een snack kopen bij de Smulkar én uiteraard staat Theo van Brunschot zijn beroemde hamburgers te bakken. Als rond de klok van 16:30 uur de eerste deelnemers die niet in de finalepoules zijn doorgedrongen huiswaarts willen keren, worden de begeleiders verzocht zich te melden op het secretariaat om medailles en een beker voor het team op te halen, dankbaar worden de complimenten van de begeleiders in ontvangst genomen.

Als Anny van Cromvoirt met kinderen en kleinkinderen en de kinderen en kleinkinderen van Gerard Janssen aanwezig zijn wordt er afgetrapt voor de kwartfinales, daarna de halve finales en als ook wethouder Timon Klerx aanwezig is wordt er afgetrapt voor de finalewedstrijden van teams uit de Groep 3/4 en teams uit Groep 7/8. Om 18:15 uur zijn de winnaars bekend en wordt alles in gereedheid gemaakt voor de prijsuitreiking. Als dank dat Baardwijk nog steeds het voetbaltoernooi voor de leerlingen van de basisscholen uit de Gemeente Waalwijk mag organiseren, doordat Peter van Cromvoirt en Gerard Janssen in 1989 opnieuw startte met het organiseren van het toernooi, ontvangen Anny van Cromvoirt en Gerard Janssen Jr. een bos bloemen uit handen van Michel Geers.
Voordat de prijsuitreiking plaatsvindt, worden de winnende lootjes van de loterij (verkocht door Angela van Loon) getrokken door de wethouder. De eerste prijs zijn vrijkaartjes voor Jump XL in Waalwijk en kunnen worden opgehaald door de winnaar met het lotnummer 99 in de kleur Wit, de 2e prijs, een wedstrijdshirt van RKC Waalwijk valt op het lot oranje 27 en het midgetgolf arrangement wordt gewonnen door degene met het oranje lot nummer 31. Gerard Janssen Jr. mag de Gerard Janssen Wisselbokaal overhandigen. De Wisselbokaal wordt sinds 2010 uitgereikt aan de school die met drie of meer teams deelneemt aan het toernooi. De wisselbeker wordt gewonnen door de school die gemiddeld per team het meeste aantal punten heeft behaald. Dit wordt berekend door per team het behaalde aantal punten te delen door het aantal poulewedstrijden. Voor winst in de finale krijgt een team 3 bonuspunten. Per school worden deze gemiddeld aantal punten opgeteld en gedeeld door het aantal deelnemende teams van betreffende school. Gerard Janssen Jr. mag de beker overhandigen aan leerlingen van basisschool de Hoef / Hugo.

De eindrangschikking

  1. De Hoef / Hugo gemiddeld 1,73
  2. Villa Vlinderhof gemiddeld 1,71
  3. Van der Heijden gemiddeld 1,67

Basisschool Baardwijk, Juliana van Stolberg, Pieter Wijten, Meerdijk, Pater van der Geld, Teresia en de Besoyenschool complementeren de lijst.

Timon Klerx overhandigt vervolgens de bekers voor de plaatsen 1 tot en met 4 aan de teams.

Eindstand Groep 3/4
4. Besoyen 1
3. Besoyen 3
2. Juliana van Stolberg 2
1. Besoyen 1
Het team van Besoyen 1 mag ook de wisselbeker in ontvangst nemen.

Eindstand Groep 7/8
4. Pieter Wijten
3. Meerdijk 2
2. Pater van der Geld 1
1. Villa Vlinderhof 1
Het team van Villa Vlinderhof 1 mag ook de wisselbeker een jaar lang koesteren en volgend jaar opnieuw proberen te winnen.

Na de prijsuitreiking wordt door vele vrijwilligers het sportpark opgeruimd en als iedereen om 20:00 uur gereed is wordt onder het genot van een drankje de dag nog eens doorgenomen, met verhalen van de dag, anekdotes, grappige gebeurtenissen enz. Wij bedanken ALLE vrijwilligers die deze editie mogelijk hebben gemaakt. Na een zeer geslaagd toernooi, een FANTASTISCHE dag kijkt de organisatie van het toernooi uit naar de 33e editie, die gehouden zal gaan worden op vrijdag 10 mei 2023.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen