R.W.B. haalt diep in de slotfase de 3e periode binnen

RWB had zich voorgenomen om in de laatste wedstrijd er alles aan te doen om winnaar te worden van de 3e periode. Dat RWB met de 3e plaats als vervangend periodekampioen mee zou doen aan de nacompetitie was al zeker. Het doel was echter om een prijs te pakken door de 3e periode binnen te halen en zich periodekampioen te mogen noemen.

Een vrije trap vanaf 20 meter leverde RFC echter de voorsprong op waardoor het na 8 minuten al 1-0 was en waarmee al meteen de ruststand was bereikt. Na rust kwam RWB niet al te best uit de kleedkamer en kwam RWB met 3-0 achter. RFC, wat op dat moment fictief kampioen was, moest echter toezien hoe RWB steeds beter in het spel kwam. In de 63e minuut kon invaller Brent van Look wat terug doen en de 3-1 op het scorebord brengen. Net voor tijd scoorde Jonne Clijsen de aansluittreffer en waren er nog 5 minuten te spelen. In de 90e minuut kwam RWB alsnog langszij en haalde daarmee de periodetitel binnen. De gelijkmaker was meteen de tweede goal van Brent van Look. RWB eindigt in de 3e periode gelijk met TSC maar heeft een beter doelsaldo dat nummer 2 TSC en is inmiddels 8 wedstrijden ongeslagen.

Volgende week viert RWB het 115 jarig bestaan met een spelmiddag voor de gehele Jeugdafdeling en een groot feest in het clubhuis waarbij alle beschikbare kaarten inmiddels aan de man gebracht zijn. Zaterdag 3 juni start RWB aan de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Steenbergen. Verlies betekent het einde van de nacompetitie, winst betekent voor RWB op 10 juni een reisje naar het Zeeuwse land. Een eventuele finale is gepland op 17 juni en zal worden gehouden op neutraal terrein.