RKC Waalwijk reist opnieuw af naar Deventer

Foto: Google Streetview

Het duel dat oorspronkelijk op 10 maart plaats zou vinden, wordt woensdag 19 april ingehaald. De Waalwijkers kunnen op bezoek in Deventer hun achtste positie op de ranglijst versterken. Go Ahead Eagles zal proberen de drie punten in Deventer te houden na de twee verloren wedstrijden tegen Vitesse en Excelsior.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen begonnen de maand met een overwinning in eigen huis. Vitesse was te gast in het Mandemakers Stadion en werd met 1-0 verslagen. De hoofdrol was voor doelpuntenmaker Michiel Kramer, die een dag eerder zijn contract verlengde bij de Waalwijkse club. Een week later ging het team van Joseph Oosting onderuit in Rotterdam. Op bezoek bij Feyenoord stond het bij rust 3-0 en de score liep in de tweede helft uit tot 5-1. Afgelopen weekend speelden de Geelblauwen dit verlies van zich af door FC Groningen te verslaan. Dankzij twee treffers van Kramer werden de punten binnengehaald. Dit bleken zeer waardevolle punten want concurrenten sc Heerenveen en N.E.C. verloren beide.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles staat op de twaalfde plek en bevindt zich in een schommelende vorm. Na verrassend van FC Twente gewonnen te hebben, werden punten verspeeld tegen FC Emmen (2-2) en SC Cambuur (4-1). Tegen clubs die hoger staan in de ranglijst spelen de Eagles het beste. Na met ruime marge van hekkensluiter Cambuur verloren te hebben, werd FC Utrecht in Stadion Galgenwaard verslagen en tegen Ajax werd een punt verdiend. De laatste twee wedstrijden werden dan weer verloren. Op bezoek in Arnhem werd het 2-0 en een week later bij Excelsior eindigde het in 2-1.

Balans

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk werd tot op heden zes keer gespeeld in de Eredivisie. Drie keer nam RKC Waalwijk alle punten mee terug naar Noord-Brabant en één keer werden de punten gedeeld. De eerste ontmoeting in Deventer op Eredivisieniveau vond plaats op 31 mei 1993 en eindigde in een 2-4 overwinning voor de Geelblauwen door vier treffers van Marco Boogers.

Arbitrage

Martin van den Kerkhof heeft woensdagavond de leiding over het inhaalduel. Hij wordt geassisteerd door de heren Kucukerbir & Janssen. Vierde official is de heer Ruperti. De heren Pérez & Koopman zijn VAR & AVAR.

Live

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk is live te zien op ESPN 1! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen