RKC Waalwijk neemt het na interlandbreak op tegen Vitesse

WAALWIJK – Zaterdagavond speelt RKC Waalwijk om 21.00 uur de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Tijdens de ontmoeting in Arnhem eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De doelpuntenmakers Van RKC Waalwijk waren destijds Florian Jozefzoon en Iliass Bel Hassani.

RKC Waalwijk

De laatste wedstrijd in het Mandemakers Stadion lukte het de ploeg van Joseph Oosting niet om te winnen van de bezoekers uit Nijmegen. N.E.C. kwam in de eerste helft op een 0-3 voorsprong door twee doelpunten van Oussama Tannane en één doelpunt van Elayis Tavsan. In de tweede helft wisten de Geelblauwen wat ze moesten doen en door een doelpunt van Vurnon Anita werd het in de 61ste minuut 1-3. Tien minuten later wees scheidsrechter Dennis Higler naar de Waalwijkse stip, nadat hij naar de zijkant moest komen van de VAR. Oussame kon zijn derde van de avond maken, maar Etienne Vaessen wist de penalty tegen te houden. De Waalwijkers kregen steeds meer balbezit, ondanks dat lukte het niet om te scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor N.E.C.

Vitesse

Vitesse is terug te vinden op de 14de plek in de Eredivisie. De ploeg van Phillip Cocu wist tot nu toe 24 punten bij elkaar te spelen. Na vier verliespartijen lukte het de Arnhemmers afgelopen weekend wel om met 1-1 gelijk te spelen tegen PSV. Na 8 minuten kwam Vitesse al achter door een doelpunt van Xavi Simons. Uiteindeijk kwamen ze op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Ibrahim Snagaré. Bij Vitesse is oude bekende Melle Meulensteen terug te vinden in de selectie. Hij is een vaste waarde in de basis van de Geelzwarte.

Balans

In de 34 duels die RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion tegen Vitesse speelde wisten beide clubs dertien keer te winnen. Acht keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De Waalwijkers wisten 53 keer te scoren, terwijl de Arnhemmers het net 45 keer wisten te vinden. In de play-off wedstrijd voor Europees voetbal in het seizoen 2005/2006 stonden RKC Waalwijk en Vitesse ook tegenover elkaar. Deze ontmoeting was een spektakel en eindigde in 4-4.

Arbitrage

RKC Waalwijk – Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door de heren Honig & Balder. De vierde official is de heer Vereijken. VAR en AVAR zijn de heren Oostrom en Kleinjan.

Live

Kijk de wedstrijd live op ESPN 4! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).