Met winst legt NEO’25 ook VV Vuren in de luren

Op 25 maart was NEO’25 de gastheer voor het op de laatste plaats staande VV Vuren terwijl het zelf ondanks de winst op Haaften nog steeds in de gevarenzone stond. Winnen was dus ook nu weer de boodschap waarmee trainer Marcel van Helmond zijn mannen het veld in stuurde.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Erik de Winter stond de voor NEO’25 voordelige 4-2 stand op het scorebord na een wedstijd waarin de wind een lastige factor was om goed te voetballen. Met deze winst staat NEO’25 dankzij een beter doelsaldo net buiten de gevarenzone maar kan beslist nog niet achterover gaan leunen. Er wachten voor NEO’25 nog een aantal zeer spannende wedstrijden.

Zowel NEO’25 als VV Vuren begonnen met slordig voetbal matig aan de wedstijd. De spelers van NEO’25 hadden soms moeite elkaar te vinden en met de wind. Dat had vaak onnodig balverlies tot gevolg en ook bij VV Vuren liep het niet lekker. NEO’25 kon zich enige slordigheidjes veroorloven zonder nadelige gevolgen en zocht de aanval waar dat kon. Dat leverde in de tiende minuut de eerste treffer op dankzij Lars van Caem die met een schitterende een vrije trap van net buiten de zestien Tim Ritmeester het nakijken gaf. Met de 1-0 voorsprong ging NEO’25 beter voetballen en kreeg een paar kleine mogelijkheden om de score op te voeren. In de vijfentwintigste minuut lukte dat Mitch Soffner die op links de ruimte ingestuurd werd en de 2-0 in de verre hoek kon schuiven. Een voorsprong die recht deed aan de spelverhouding in het veld. Daarna kreeg NEO’25 tot de rust nog een aantal mooie kansen om verder uit te lopen. Sam Verstappen was ongelukkig in de afwerking en zag zijn schuiver gestopt door Tim Ritmeester terwijl de op rechts zeer actieve Nicky van Wanrooy op de lat schoot. Zo kon NEO’25 de rust in met een 2-0 voorsprong na een eerste helft waarin het de betere ploeg was.

Na de rust zagen we een VV Vuren dat feller dan in de eerste helft uit de startblokken kwam en op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Daarmee had VV Vuren al na twee minuten succes toen Luuk van der Vliet een voorzet losliet, of was het toch een schot, of misschien een voorschot, waarmee de wind ging spelen en Kevin Akkermans mis zag grijpen. Daarmee was de 2-1 was een feit. Na de aftrap leed NEO’25 zeer snel balverlies en een aanvaller van VV Vuren kreeg een enorme mogelijkheid op de 2-2 binnen een minuut en kwam NEO’25 goed weg. Toch bracht NEO’25 de marge van twee doelpunten voorsprong weer snel terug. Na een aanval over rechts zette Serhan Eyupoglu Noah van Caem alleen voor Tim Ritmeester die na de schuiver de bal uit het net mocht halen,3-1. VV Vuren was hierdoor niet echt van de wijs gebracht en probeerde het NEO’25 toch weer lastig te maken. Dat leverde een paar minuten later weer de aansluitingstreffer op na onnodig balverlies in de NEO’25 verdediging. Nu was het Paul Brent die namens VV Vuren de aansluiting bewerkstelligde. De 3-2 met nog ruim vijfenvijftig minuten te gaan bracht de spanning weer volledig terug. Dit was echter van korte duur omdat Mitch Soffner na een paar minuten een voorzet van rechts omzette in de vierde goal van NEO’25. Daarmee was de race wel gelopen en kreeg NEO’25 nog een aantal zeer grote mogelijkheden om aan het doelsaldo te werken maar de NEO’25 aanvallers verzuimden het om Vuren nog meer pijn te doen. Een verdiende overwinning van NEO’25 dat ondanks het grote aantal kansen slechts viermaal doel wist te treffen.

Pupil van de week was Rick Pruijssers.

Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Robin Rosenbrand, Laurens Boogers, Django Hooymayers, Niels Hamers, Noah van Caem, Sam Verstappen, Mitch Soffner, Nicky van Wanrooy ,Lars van Caem, Serhan Eyupoglu, Joey van Wanrooy, Lars de Bruijn en Rudy van Dongen.

Foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.