RKC Waalwijk wint met 1-4 van sc Heerenveen

HEERENVEEN – RKC Waalwijk heeft op zaterdagavond met 1-4 gewonnen van sc Heerenveen. Nadat de Waalwijkers in een moeizame eerste helft met 1-0 achter kwamen was de tweede helft in het voordeel van RKC Waalwijk. Met deze overwinning gaan de Geelblauwen over Heerenveen heen op de ranglijst en staan ze op een achtste plek.

Moeizaam

In de openingsfase van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen gebeurde er niet veel. Na vijftien minuten was het de Friese club die voor het eerst voor gevaar zorgde. Het schot van Ché Nunnely was niet goed genoeg. De volgende kans van de wedstrijd was opnieuw voor Heerenveen. De poging van Milan van Ewijk vloog van dichtbij over. Heerenveen was de sterkere ploeg in het eerste halfuur van de wedstrijd. De dreigende situaties rondom de zestien meter van de Waalwijkers werden geen uitgespeelde mogelijkheden, waardoor er ook niet werd gescoord. De eerste poging vanuit de kant van RKC Waalwijk kwam van de voet van Iliass Bel Hassani. zijn poging vloog over het doel van Xavier Mous. Tien minuten voor rust wist Sydney van Hooijdonk van dichtbij wél het net te vinden. De kopbal van Nunny viel via de paal voor de voeten van Van Hooijdonk. In de eindfase van de eerste helft namen de kansen van de ploeg van Kees van Wonderen toe. Etienne Vaessen was belangrijk met een knappe redding op een hard schot van dichtbij. Met de 1-0 stand gingen beide teams de rust in.

Ommekeer

Joseph Oosting besloot in de rust om in te grijpen. Yassin Oukili, Florian Jozefzoon en Luuk Wouters stonden aan de aftrap van het tweede gedeelte van de wedstrijd. De tweede helft begon met veel kansen voor sc Heerenveen. Thom Haye schoot zijn vrije trap vlak na rust op de lat. Dit was het startschot voor een aantal opeenvolgende grote kansen voor de Friezen. Vaessen was met een paar reddingen op rij belangrijk in deze fase van de wedstrijd. Voor de ploeg van Oosting leek dit een wake-up call te zijn. De Waalwijkers begonnen meer aan te vallen en kwamen vaker voor de goal van Mous. Dit resulteerde in de gelijkmaker door Jozefzoon. Hij schoot de bal hard laag in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper. De Geelblauwen kwamen meer van eigen helft af. Toch werd Heerenveen wederom gevaarlijk met een schot op de paal. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd ingeluid door een doelpunt van Julian Lelieveld. Na een actie en pass van Mats Seuntjens kwam de bal in de voeten van de Waalwijkse back, die de bal vervolgens tegen de touwen kon schieten. Twee minuten later lukte het Seuntjens wederom om de bal af te geven aan de speler die vervolgens wist te scoren. Oukili ontving de bal en maakte deze op een wonderschone manier af. Hiermee wist RKC Waalwijk de wedstrijd om te draaien. Ondanks de tegenslag voor de ploeg van Van Wonderen bleven de Friezen het proberen. Echter kwamen ze niet meer tot een grote kans en lukte het Jozefzoon om zijn tweede van de avond te maken. Hierdoor werd de eindstand 1-4 bepaald en nam RKC Waalwijk drie punten mee naar huis!