RKC Waalwijk wint van Go Ahead Eagles

WAALWIJK – RKC Waalwijk heeft op woensdagavond 1 februari drie punten gepakt tegen Go Ahead Eagles. Nadat FC Emmen vijf dagen eerder in het Mandemakers Stadion onderuit ging, moesten ook de Deventenaren met lege handen terug naar huis. In de 3-1 overwinning waren de hoofdrollen voor Mats Seuntjens en Yassin Oukili!

Met een gelijkspel de rust in

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles liet even op zich wachten, maar woensdagavond was het dan eindelijk zo ver. Het waren de Eagles die het initiatief op zich namen en druk zette op de achterhoede van RKC Waalwijk. De gasten waren na een kwartiertje spelen dan ook de eerste die een echte poging waagden, maar Etienne Vaessen schrok hier niet van. De Waalwijkers werkten hard om onder de druk uit te spelen en via de rechterkant vonden zij succes. Yassin Oukili bereikte met een harde, lage voorzet Seuntjens die overtuigend binnen schoot: 1-0! Ondanks de voorsprong hield Go Ahead veel grip op de wedstrijd. In de extra tijd van de eerste helft kwam dan ook de gelijkmaker toen José Fontán strak binnenschoot. Met deze domper gingen de Geelblauwen de kleedkamer in.

Effectieve tweede helft

Alle spelers die aan het duel begonnen, keerden terug op het veld na de rust. De gasten bleven veel druk zetten en RKC moest hard werken om hier onderuit te spelen. Beide trainers waren niet content met een gelijkspel en na een uur spelen besloten zij dan ook te wisselen. Oud-RKC’er Sylla Sow mocht het veld betreden voor de Eagles en bij RKC Waalwijk werden Julian Lelieveld en Lars Nieuwpoort vervangen door Julen Lobete en Saïd Bakari. De wissels hadden direct effect voor de Geelblauwen want binnen tien minuten stond het 2-1! Seuntjens gaf vanaf de achterlijn een mooie voorzet die Michiel Kramer bij de tweede paal overtuigend binnen knikte. De Eagles moesten opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar Yassin Oukili nam al gauw alle hoop voor de gasten weg. De middenvelder schoot de bal van afstand prachtig in de bovenhoek en liet doelman De Lange kansloos. De Geelblauwen waren hongerig naar meer en Joseph Oosting besloot Florian Jozefzoon, Sebbe Augustijsn en Roy Kuijpers nog speeltijd te geven. Tot een vierde treffer kwam het niet, maar met een cruciale 3-1 overwinning nam RKC Waalwijk plaats in het linkerrijtje!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen