RKC Waalwijk treft dinsdagavond Sparta Rotterdam

Na de afgelaste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, reist RKC Waalwijk op dinsdag naar Rotterdam. Om 21.00 zullen zij het opnemen tegen de Spartanen van Maurice Steijn. Na 17 speelrondes bevinden zij zich op de zesde plaats met 31 punten.

RKC Waalwijk

Voor RKC Waalwijk veranderde een matchday zaterdag tegen Go Ahead Eagles snel in een rustig weekend. Vanwege hevige sneeuwval en strenge vorst werd de grasmat van het Mandemakers Stadion onbespeelbaar en moest in overleg met de KNVB de wedstrijd afgelast worden. Hiermee staan de Geelblauwen met een wedstrijd minder gespeeld twaalfde op de ranglijst. De geblesseerde Michiel Kramer maakte uit in Volendam zijn rentree en ook de geschorste Iliass Bel Hassani zal dinsdag weer deel uitmaken van de selectie.

Sparta Rotterdam

Een droomseizoen is hoe menig Spartaan het 2022/23 seizoen tot dusver zou omschrijven. Sparta Rotterdam staat met negen gewonnen wedstrijden direct achter de top vijf en aast op meer. Hoewel het seizoen niet ideaal begon (zeven punten uit zes wedstrijden) draait Sparta momenteel op volle toeren. Het nieuwe jaar werd geopend met een gelijkspel tegen PSV (0-0) en een week later werd voor het eerst in vijftien jaar de derby van Excelsior gewonnen (1-0).

In de Eredivisie wisten de Spartanen een gelijkspel af te dwingen tegen PSV, maar in de TOTO KNVB Beker hadden ze minder geluk. In het Philips Stadion kwamen de Eindhovenaren vlak voor rust op een 2-0 voorsprong. Arno Verschueren wist de spanning nog terug te brengen in de tweede helft, maar een gelijkmaker bleef uit.

Balans

De Geelblauwen en Spartanen troffen elkaar 41 keer eerder in de Eredivisie. Zestien maal waren de drie punten voor RKC Waalwijk, twaalf keer stond er na negentig minuten een gelijkspel op het scorebord en de overige dertien wedstrijden werden gewonnen door de Rotterdammers.

Arbitrage

De wedstrijd in Rotterdam staat onder leiding van Danny Makkelie. De in CuraƧao geboren scheidsrechter wordt geassisteerd door de heren Steegstra & De Vries. Vierde official is de heer Teuben. De heren Van den Kerkhof en Diks zijn VAR & AVAR.