NEO’25 beloonde zichzelf niet in Meteren

Foto: NEO'25

METEREN – NEO’25 moest in de tiende ronde op bezoek bij MVV’58 in Meteren. Op de ranglijst stond NEO’25 op plaats 8 met 9 punten en MVV’58 op plaats 9 met 8 punten, maar zij speelden één wedstrijd minder. Winst zou voor NEO’25 betekenen dat zij weer in de middenmoot zouden komen te staan en bij verlies zou het in problemen kunnen komen. Ondanks dat NEO’25 zeker voetballend het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg was, stond het na het laatste fluitsignaal weer met lege handen.

In de wat rommelige beginfase ging MVV’58 het meest fel van start, kreeg ook al snel de eerste kansen maar Sam Brok wist met twee goede reddingen doelpunten te voorkomen. Daarna nam NEO’25 steeds meer het initiatief over, kreeg kansen en kansjes maar zag namens MVV’58 keeper Rick van Ginkel steeds goede dingen doen.

Na een half uur kreeg Serhan Eyupoglu een prima kopkans maar mikte net over. Daarna was MVV’58 gevaarlijk en moest Laurens Bogers de bal van de doellijn halen en in de tegenaanval gebeurde precies hetzelfde en moest een MVV’58 verdediger hetzelfde doen. Het bleef beide keren 0-0.

Toch kwam MVV’58 op voorsprong toen het een vrije trap mocht nemen ruim buiten de zestien. Rob Jager was daarbij de slimste, nam de vrije trap heel snel en verschalkte hiermee de nog teruglopende Sam Brok, 1-0 voor de thuisclub. Daarna bleef NEO’25 de meest aanvallende ploeg, kreeg ook nog mogelijkheden op de gelijkmaker maar ging toch de rust in met een 1-0 achterstand. MVV’58 kwam in die periode niet verder dan een afgekeurd doelpunt.

In de tweede acte nam NEO’25 meteen weer het initiatief en zette MVV’58 aardig onder druk. Dat leverde een doelpunt op toen Jordy Rosenbrand na een aanval over veel schijven het laatste tikje kon geven en daarmee de stand gelijk kon trekken. Voor NEO’25 was de vreugde van de gelijkmaker slechts van korte duur want even later was het opnieuw Rob Jager die de NEO’25 verdediging te snel af was en alleen voor Sam Brok verscheen. Die wist zijn eerste schot nog te blokkeren maar moest bij de tweede poging toch toe zien hoe hij voor de tweede keer geklopt werd.

Daarna stak NEO’25 veel energie in de zoektocht naar de gelijkmaker, kreeg nog een aantal aardige mogelijkheden, zette MVV’58 regelmatig vast op eigen helft maar dat wat ze verdienden, een tweede goal, kwam er niet meer. MVV’58 werd met de winst zeer rijkelijk beloond en een bij vlagen goed voetballend NEO’25 kreeg zeker niet wat het deze middag verdiende.

Voor NEO’25 speelden: Sam Brok, Laurens Bogers, Lars van Caem, Noah van Caem, Robin Rosenbrand, Mitch Soffner, Sam Verstappen, Joey van Wanrooy, Nicky van Wanrooy, Lars de Bruijn, Serhan Eyupoglu, Ruud van Dongen, Jarno Bosch en Jordy Rosenbrand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen