NEO'25 maakt het ONI erg gemakkelijk

15 nov 2022, 11:07 Sport
37 2022 11 12 neo oni 1 059 20221112183838704
NEO'25
's GRAVENMOER - NEO'25 trad in de zevende ronde aan tegen het 's Gravenmoerse ONI dat met vier punten minder dan NEO'25 op de tiende plaats van de ranglijst terug te vinden was. Wel speelde ONI een wedstrijd minder dan NEO'25. Op papier dus een vrijwel gelijkwaardige tegenstander waartegen een goed resultaat mogelijk moest zijn. Verdedigend kampte NEO'25 echter wel met problemen omdat de ervaren verdedigers Laurens Bogers, even ingevallen, en Rudy van Dongen geblesseerd waren en Niels Hamers, vaak goed in de opbouw, in de warming-up ook geblesseerd raakte.
De eerste minuten van de wedstrijd was NEO'25 de ploeg die het best van start ging en in de openingsfase door slordig spelen twee grote mogelijkheden om ONI pijn te doen onbenut liet. Zo kroop ONI door het oog van de naald en bleef de nul op het scorebord. Dat veranderde toen ONI in de 8e minuut na een aanval over rechts de eerste kon maken na slecht verdedigen door NEO'25. Het was Lars van de Kletersteeg die daarmee de basis legde voor zijn hattrick. Hierna trok NEO'25 ten aanval ten einde de achterstand te kunnen repareren en liep zo in het mes dat counter heet. Nog geen twee minuten later stond het 0-2 omdat Jan Paul van Wijnen een tegenaanval van ONI af kon ronden. In de twaalfde minuut kon een verdediger van NEO'25 de bal van de lijn halen om de 0-3 te voorkomen. Die 0-3 kwam er toch toen een persoonlijke fout van Sam Brok genadeloos werd afgestraft door Jan Paul van Wijnen die daarmee in de 21e minuut de wedstrijd min of meer besliste. NEO'25 speelde te onsamenhangend en ONI kon dankzij de voorsprong juist erg gemakkelijk voetballen en kon zich een aantal slordigheidjes permitteren waar NEO'25 niet van wist te profiteren. Een ONI aanval over rechts in de 44e minuut, ontstaan na een gemiste kans van NEO'25, leverde de tweede treffer van Lars van de Kletersteeg en vierde treffer van ONI op en daarna was de wedstrijd in principe klaar.
De tweede helft werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer een formaliteit. In de 51e minuut deed NEO'25 wel wat terug. Na een goede actie van Sam Verstappen over links kon zijn voorzet door Mitch Soffner binnengeschoten worden. Daarna kreeg NEO'25 nog wel een paar aardige mogelijkheden om wat meer terug te doen maar scoren was erg moeilijk deze middag. Nadat Lars van de Kletersteeg zijn derde had gescoord hoefde alleen de tijd nog vol gemaakt te worden. De goed leidende scheidrechter Nico Opstraat trok nauwelijks extra tijd bij en verloste NEO'25 uit deze slechte voetbalmiddag.
Voor NEO'25 speelden: Sam Brok, Joey van Wanrooy, Lars van Caem, Nino van Leuveren, Sam Verstappen, Noah van Caem, Robin Rosenbrand, Mitch Soffner, Julian Vos, Nicky van Wanrooy, Serhan Eyupoglu, Laurens Bogers, Lars de Bruijn en Bjorn Claasen.