RWB 1 verliest bekerwedstrijd van NEO’25 1

WAALWIJK – Afgelopen zaterdag 10 september RWB-NEO is sportpark de Gaard voor beide clubs in het rood wit blauw de thuisbasis. Een derby die niet leeft als de derby, daarbij hebben beide clubs een andere tegenstander voor ogen.

Strak blauwe lucht , zonnetje erbij met 22 spelers gretige spelers en een gezellige drukte langs de lijn. Om 14.30 zet scheidsrechter van Rijswijk de derby in gang, NEO pakt het initiatief en RWB moet achteruit. Na 3 minuten komt NEO via een mooie diepte pass van Lars de Bruin op Noah die een voorzet puik aflevert op 0-1 waarbij Serhan op de juiste plaats staat om binnen te schuiven. RWB loopt als een aangeslagen bokser rond en NEO combineert er lekker op los. In de 10e minuut maakt Serhan er 0-2 van na een knappe actie , waarbij hij de bal in de bovenhoek krult. Binnen het kwartier vergeet hij zijn hattrick tegen de touwen te jagen, NEO speelt onbevangen met flair waarbij RWB een paar keer aan de noodrem moet trekken. Waar RWB zoekende is tekenen ze in de 25 minuut pas voor hun 1e doelpoging, welke jammerlijk hoog overgeschoten wordt. In de 30e minuut wordt het vlagsignaal terecht genegeerd door de uitstekend fluitende van Rijswijk. Na een solo tilt Nicky de stand met zijn chocolade been naar 0-3 met een fenomenale knal in de bovenhoek. In de resterende minuten voor rust komt RWB uit zijn schulp en creëerde diverse hoekschoppen, echter zonder resultaat.

We gaan rusten met een 0-3 tussenstand en de thee smaakt voor de een wat beter als voor de andere club van de Gaard. In de rust blijven er verschillende spelers achter bij beide teams met wat kleine pijntjes en nog wat conditionele achterstand. Het spelbeeld in de 2e helft verandert niet veel ondanks de wissels. NEO combineert het eerste deel nog vlot, maar halverwege komt RWB beter in z’n spel. Onnodige overtredingen zorgen voor gevaarlijk momenten voor het doel bij NEO, waar Krijn zijn doel weet schoon te houden. Het slot akkoord is weer voor NEO, waar Jordy zijn doelpuntje meepikt na een sprintje en de eindstand 0-4 op het bord zet. Na het laatste fluitsignaal wordt de sportieve wedstrijd geanalyseerd in de kantine onder het genot van een koele versnapering en bleef het nog lang gezellig.

Volgende week spelen beide teams hun laatste bekerwedstrijd als voorbereiding op de competitie, tot dan wij rekenen op jullie support !