Late penalty nekt RKC Waalwijk in Eindhoven

EINDHOVEN – RKC Waalwijk heeft deze zondag met 1-0 verloren van PSV. Nadat het tot diep in de slotfase gelijk stond, besliste Cody Gakpo met een penalty alsnog de wedstrijd.

Evenwicht

Onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük werd de eerste helft gestart en was het thuisploeg PSV dat het initiatief nam. Met veel druk op het doel van de Geelblauwen probeerde PSV een vroege goal te forceren en was het RKC dat loerde op de snelle tegenaanval. In de elfde minuut leek die snelle voorsprong voor de thuisploeg er te zijn, maar de kopbal van Ismael Saibari werd buitenspel gevlagd. RKC groeide in de wedstrijd en wist regelmatig goed onder de druk van PSV uit te voetballen. Saïd Bakari was namens de Geelblauwen tweemaal dicht bij de voorsprong. Eerst belandde een volley in het zijnet, waarna hij na een poging van Pelle Clement de rebound bijna kon benutten. Richting de rust was PSV alsnog zeer dicht bij de voorsprong. Etienne Vaessen was echter een sta in de weg bij pogingen van Saibari en Xavi Simons, maar RKC had ook het nodige fortuin. Zo schoot Cody Gakpo in een paar minuten tijd op de lat en paal. Het betekende dat RKC met een 0-0 de rust in ging.

Penalty beslissend

Net als in de eerste helft kreeg PSV een gevaarlijke vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied. Waar Gakpo eerst de lat raakte, belandde deze nu in de handen van Etienne Vaessen. PSV zocht nadrukkelijk naar de voorsprong, maar een kopbal van Guus Til belandde op de deklat. Gedurende de tweede helft kreeg RKC wat meer grip op de wedstrijd, wat ook leidde tot een aantal kansen. Zo schoot Pelle Clement verradelijk en stonden zowel Yassin Oukili als Michiel Kramer in kansrijke positie. Waar de ploeg van Joseph Oosting met een gelijkspel Eindhoven leek te verlaten, ging het in de absolute slotfase alsnog mis. Een vermoedelijke overtreding op Xavi Simons werd op de stip gelegd, waarna Gakpo de 0-1 binnenschoot. Daarmee gaat RKC onderuit in Eindhoven.