Voorbeschouwing PSV – RKC Waalwijk

In april verloor RKC de uitwedstrijd tegen PSV met 2-0.
In april verloor RKC de uitwedstrijd tegen PSV met 2-0.
Foto: RKC Waalwijk Alexander de Peffer

Voor RKC Waalwijk staat er aanstaande zondag 11 september (14.30 uur) een uitduel op het programma! De Geelblauwen zullen binnen de provincie blijven en het in Eindhoven opnemen tegen PSV, waarbij het door bijna 200 uitsupporters zal worden gesteund.

RKC Waalwijk

Door RKC werd er afgelopen weekend een uitstekende overwinning geboekt. Waar tegen Excelsior met 1-2 de rust werd ingegaan, stond er na 90 minuten een 5-2 eindstand op het scorebord. De Geelblauwen speelden een prima tweede helft en bogen de achterstand ruimschoots om. Aan de kant van RKC waren er met Shawn Adewoye, Pelle Clement, Thierry Lutonda, Vurnon Anita en Michiel Kramer maar liefst vijf verschillende doelpuntenmakers. RKC bezet met zes punten uit vijf duels momenteel een achtste plek op de ranglijst.

Bij RKC spelen een aantal spelers met een PSV-verleden. Zo droegen Florian Jozefzoon en Zakaria Bakkali het rood-wit van de Eindhovenaren. Laatstgenoemde kan mogelijk, uitgerekend in het Philips Stadion, zijn debuut maken voor RKC Waalwijk.

PSV

Wat bij PSV opvalt is dat onder coach Ruud van Nistelrooij het vijandelijke doel erg makkelijk wordt gevonden. Op dit moment zijn de Eindhovenaren met 23 goals dan ook de meest scorende ploeg van de Eredivisie. Helaas moest de trainer het de afgelopen tijd doen zonder goalgetter Luuk de Jong, maar ook Xavi Simons, Cody Gakpo en Joey Veerman laten zien dat ze het doel makkelijk kunnen vinden. Toch moest PSV afgelopen week twee teleurstellingen verwerken. Eerst werd er verloren van een sterk FC Twente, waarna afgelopen donderdag in de Europa League met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen het Noorse FK Bodø/Glimt. PSV staat door de nederlaag in Enschede op dit moment op een vierde plaats, met drie punten achterstand op koploper Ajax.

Balans

De balans tussen PSV en RKC Waalwijk is ruim in het voordeel van de Eindhovenaren. Van de 51 eerder gespeelde edities op Eredivisieniveau won RKC er vijf, tegen over 38 Eindhovense zeges en acht gelijke spelen. Vorig seizoen eindigde het treffen in het Philips Stadion in 2-0 (Veerman en Teze).

Arbitrage

De scheidsrechter van de wedstrijd is Serdar Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Zuilen en Balder. De vierde official is de heer Nagtegaal. De VAR en AVAR zijn de heren Van der Laan en Janssen.

Live

PSV – RKC Waalwijk is live te zien op ESPN 3! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag en het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).

Cookieinstellingen