Tachos begint aan mooie uitdaging in de BENE-League en duel tegen landskampioen Kembit Lions

Foto: Tachos

WAALWIJK – Het is zo ver… Tachos kan zaterdag 10 september het Waalwijkse publiek voor het eerst kennis laten maken met een wedstrijd in de Handbal BENE-League, de topcompetitie tussen de 12 beste teams uit België en Nederland!

Na een mooi handbalseizoen 2021-22, waarin Tachos 1 overtuigend kampioen van de Eredivisie werd is het dan zo ver. Het Waalwijkse team staat aan de start van een bijzonder seizoen in de clubgeschiedenis. Want nooit eerder is de club uitgekomen in deze internationale competitie, niet in de BENE-League en dus ook niet in de HandbalNL-League waarin uiteindelijk beslist wordt over het kampioenschap en degradatie.

De mannen van Red-Rag Tachos zijn vanaf aanvang augustus in voorbereiding en hebben naast de wekelijkse trainingen ook al flink wat oefenwedstrijden gespeeld tegen teams uit die BENE-League competitie. En het moet gezegd, het viel niet tegen. Hoe de realiteit er zo meteen uitziet dat kunnen we nog niet inschatten, maar dat het een zware kluif wordt is wel duidelijk na het stevige verlies in de eerste wedstrijd uit tegen Hubo Handbal uit Hasselt. We hadden daar niet veel in te brengen en het geeft gelijk aan dat er nog flink wat werk aan de winkel is! Maar hoe dan ook, Tachos staat er fysiek aardig goed op en de jonge, enthousiaste selectie heeft er zin in!

Hans van Dijk kan met nagenoeg hetzelfde team als vorig jaar aan de BENE-League-competitie beginnen en dat was precies zijn wens; verder bouwen op een prima fundament van enthousiasme, gedrevenheid en een goede teamspirit. Belangrijk is ook voor komend seizoen die optimale samenwerking, de goede klik tussen spelers, trainer en de gehele staf. Het team zal positiviteit en gedrevenheid moeten op kunnen brengen ook al wordt er zo meteen regelmatig verloren. Trainer-coach Hans van Dijk heeft goede hoop en denkt met die ingrediënten en tevens het enthousiaste, snelle spel van de Waalwijkers tóch af en toe voor een verrassing te kunnen zorgen!

Versterking is er ook. Na het vertrek van Jelte Hiemstra naar Lions/Sittard is Max Voermans, komende van DFS uit Arnhem bij Red-Rag-Tachos aangesloten. Deze sterke opbouwer heeft tijdens de voorbereiding al laten zien uit het goede hout te zijn gesneden, goed in de groep te passen en voor Tachos door het vuur te gaan.

En dan is er ook nog aanstormend talent! Want Red-Rag Tachos, met een bijzonder goed reputatie als het over Handbal-Jeugdopleiding in Brabant gaat, heeft weer een flink aantal potentiële jeugd-internationals in z’n gelederen. Jongens die er aan zitten te komen! De meesten spelen in de A, B of C-jeugd van Tachos en komen uit voor Jong Oranje of zitten op de Handbal Academie Papendal. Sommigen van hun spelen inmiddels voor het 1e team van Tachos en anderen dromen van hun eerste minuten op korte termijn. Frank van Ommen is de man achter die goede jeugdopleiding en deze ontwikkelingen. Hij zorgt ervoor dat de jongens klaargestoomd worden voor het grotere werk en straks kunnen groeien als handballer! Kortom volop ingrediënten voor een interessante BENE-league-competitie!

We kijken uit naar de interessante wedstrijd van morgenavond tegen Kembit Lions, de landskampioen van vorig seizoen! Het is aan de jonge selectie van Red-Rag Tachos om daar een goede prestatie neer te zetten! De wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt gespeeld in sporthal De Slagen! Mis het niet en zorg dat je erbij bent zaterdagavond 10 september!

Cookieinstellingen