RKC Waalwijk ontvangt in tweede thuiswedstrijd Feyenoord

In februari verloor RKC de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 0-2
In februari verloor RKC de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 0-2
Foto: Alexander de Peffer RKC Waalwijk

WAALWIJK – Op zondag 21 augustus (16.45 uur), staat er voor RKC een topper op het programma. In het Mandemakers Stadion komt namelijk Feyenoord op bezoek.

RKC Waalwijk

Lang zag het er naar uit dat RKC vorige week in Emmen haar eerste nederlaag van het seizoen ging lijden, maar niets bleek minder waar. In de slotminuut van de tweede helft bezorgden een fraaie actie van Florian Jozefzoon en een uitstekende goal van Julen Lobete RKC de 1-1 en dus een punt in Drenthe. Daarmee heeft RKC, na het eerdere gelijke spel tegen FC Utrecht, nu twee punten uit evenveel duels.

Feyenoord

Feyenoord begon het seizoen met een klapper. De traditionele lastige uitwedstrijd tegen Vitesse werd glansrijk gewonnen met 2-5, waarbij nieuwkomers Danilo en Javairo Dilrosun zich meteen lieten zien. In de tweede speelronde liep de ploeg van Arne Slot echter stuk op sc Heerenveen. In De Kuip bleven de Rotterdammers steken op 0-0.

Feyenoord heeft zich flink geroerd op de transfermarkt. Na het vertrek van onder andere Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Tyrell Malacia, zijn er weer verse krachten met de helicopter De Kuip ingevlogen. Zo kwamen zoals gezegd Danilo en Dilrosun, maar onder andere ook Oussama Idrissi, Santiago Gimenez en Sebastian Szymanski.

Balans

RKC Waalwijk en Feyenoord troffen elkaar op Eredivisieniveau tot dusver 25 keer eerder in het Mandemakers Stadion. Hierbij is Feyenoord met negen zeges licht in het voordeel, terwijl RKC acht keer wist te winnen en het ook acht keer gelijk werd. De laatste ontmoeting in Waalwijk vorig seizoen eindigde in 0-2 (Kökcü en Hendrix).

Arbitrage

De scheidsrechter van de wedstrijd is Edwin van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven en Fikkert. De vierde official is de heer Pérez. De VAR en AVAR zijn de heren Oostrom en Weterings.

Live

RKC Waalwijk – Feyenoord is live te zien op ESPN 2! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag en het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen