Regioteam Waalwijk speelt op 25 juni tegen RKC Waalwijk

Eerste training regioteam
Foto: WSC

WAALWIJK – Voor de profs van RKC Waalwijk is het de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding voor seizoen ‘22/’23. Voor de amateurs van regioteam Waalwijk is het juist het slot van het seizoen. Op en rondom het veld van WSC hopen ze er een leuke, drukke dag van te maken. Rondom deze wedstrijd is er namelijk nog meer te doen.

“Vanuit RKC is er die dag een G-toernooi georganiseerd. Om 13.30 uur is de finale. Bovendien speelt op hetzelfde tijdstip een team van oud-WSC tegen oud-RKC. Voor ons als club is het fijn dat we op die dag nog één keer volle bak hebben,” vertelt WSC voorzitter Vincent Bergmans.

Regioteam Waalwijk

Het regioteam Waalwijk is een team wat is samengesteld uit voetballers uit de selecties van de Waalwijkse amateurverenigingen. Het is een traditie dat zij aan het einde van het seizoen, als RKC Waalwijk juist weer start met de voorbereiding een wedstrijd tegen de profs spelen. Door corona kon deze traditie twee jaar niet doorgaan. Nu gelukkig weer wel en is het de beurt aan WSC om het te organiseren. De vereniging waar deze activiteit wordt gehouden, rouleert. De technische staf van WSC begeleidt het team dit jaar.

Voorbereiding

Voor WSC trainer Norbert Rebsch (56) wordt het meteen zijn laatste optreden als hoofdcoach. Hij draagt bij WSC definitief het stokje over aan Peter Verzijl. “Ik blijf hier wel betrokken bij WSC 1, maar dat is als assistent van Peter. Het is ook wel tijd voor een afscheid. Ik word ook gewoon een ouwe knar voor die jonge gasten,” grapt Rebsch.

Dat het nog niet schort aan de betrokkenheid en gedrevenheid blijkt uit het feit dat Norbert een voorbereiding heeft bedacht voor het regioteam. “Ik begreep dat ze bij eerdere edities elkaar vaak voor het eerst zagen op de wedstrijddag. Lang niet iedereen kent elkaar bij naam.  Dus we trainen twee keer én we spelen een oefenwedstrijd. We hoeven tegen RKC Waalwijk natuurlijk geen ambities te hebben om met een samengesteld team voor de winst te gaan, maar zonder plan wordt het zéker een enorme nederlaag en ik ben teveel liefhebber om dat maar gewoon te laten gebeuren.”

Samenstelling

De samenstelling van het team liet hij over aan de coaches van de andere verenigingen. Hij vroeg wel om spelers van verschillende linies, jongens waarvan de trainers konden inschatten dat ze als beste om kunnen gaan met voetballen tegen een club van veel hoger niveau én ze moesten er natuurlijk zin in hebben. “En dan krijg je stiekem best een leuke groep bij elkaar. Zo is één van de keepers (Kevin Akkermans) van het regioteam RKC fan. Hij speelt normaal gesproken bij NEO’25  en stopt met keepen op selectieniveau. Leuk natuurlijk dat zijn afscheid dan kan in een wedstrijd tegen RKC Waalwijk. En ‘onze eigen Mounir Maamar’ van WSC doet voor de derde keer mee aan dit regioteam. Wij hadden eigenlijk ingeschat dat hij dit liever aan zich voorbij liet gaan, maar hij gaf zelf aan dat hij graag mee wilde doen. Zonder andere jongens tekort te willen doen, kunnen we hem met zijn ervaring goed gebruiken.”

De wedstrijd van dit regioteam tegen RKC Waalwijk is op 25 juni om 15.30 uur op het hoofdveld van WSC. De entree bedraagt €5.00 voor volwassenen en €2.50 voor kinderen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen