Willempeloton in beweging voor het goede doel

Foto: Marinus de Bie

WAALWIJK – Op maandagmorgen 4 juli vertrekken 21 leerlingen en 8 begeleiders van het Willem van Oranje College in Waalwijk voor een sportieve uitdaging. In vijf etappes leggen de “coureurs” ruim 700 kilometer af. Aam het project “Cycle4Children” zitten een drietal goede doelen gekoppeld.

In 2022 organiseert “het Willem” dit project voor de 24e keer. In januari hebben de deelnemers zich aangemeld voor de uitdaging. Daarna hebben ze hun fietsuitrusting ontvangen en zijn ze enthousiast begonnen met de voorbereiding. Wekelijks fietsen ze als groep rondjes van zo’n 70 kilometer.

Imke de Vaan is één van de deelnemers. “Ik was meteen enthousiast en heb me aangemeld. Ik vind het leuk om op plekken te komen in de omgeving, die ik niet ken en nieuwe wegen te ontdekken”.

Op maandagmorgen starten de leerlingen om 07.00 uur voor de eerste etappe naar Denderleeuw in Vlaanderen, een rit van 160 kilometer. De dag erna voert de tweede etappe de leerlingen naar Wallers Arenberg in “de hel van het Noorden”. Hier is de groep te gast bij de gemeente Arenberg. Op woensdag fietst het Willempeloton over het parcours van de Touretappe van die dag. Het wordt die dag stuiteren en dokkeren over een zestal kasseistroken. ’s Middags is de groep uitgenodigd bij de finish van de Touretappe in Wallers Arenberg, een unieke ervaring.

De vierde etappe op donderdag gaat door glooiend Waals België naar het plaatsje Boutersem bij Brussel. De slotrit loopt van Boutersem via Haspengouw naar Waalwijk. De leerlingen hebben er dan een fikse uitdaging op zitten.

De opbrengst van het project gaat dit jaar naar drie goede delen, t.w. het schoolproject “Willem goes Brasil”, Finnspiration (ziekte van Duchenne) en de Vereniging Hirschsprung. Alle drie de goede doelen richten zich op jongeren in een moeilijke situatie. “Mooi om door inspanning én ontspanning mee te kunnen helpen om deze kinderen een perspectief te bieden”.

De acties om een mooi bedrag bij elkaar te fietsen zijn divers en lopen goed. De leerlingen fietsen o.a. in een sponsorshirt, wat een mooi bedrag gaat opleveren.
Wilt u onze actie steunen? Neem gerust contact op via [email protected] en vraag naar de mogelijkheden.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen