WSC 1 eindigt in het linker rijtje!

LOON OP ZAND – WSC 1 heeft afgelopen 2e pinksterdag de laatste competitiewedstrijd 1-1 gelijkgespeeld tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Lange tijd wist WSC de 1-0 voorsprong vast te houden en pas in de 89e minuut wist Uno Animo Denzel de Wit te passeren, in zijn laatste wedstrijd voor WSC, uit een vrije trap.

WSC wist uiteindelijk 28 punten te pakken na de winterstop en hiermee op een zeer verdienstelijke 7e plek te eindigen in 2E competitie. Dit is zeer knap voor de ploeg van trainers Norbert Rebsch en Peter Verzijl die voor de winter nog op de laatste plek stonden met slechts 4 punten.

Omdat WSC 2 een ontzettend belangrijke wedstrijd speelde tegen Were Di uit Tilburg sloten Pieter Timmermans, Luuk van Beerendonk en Samir Mewar vandaag daar aan. Dit betekende een basisplaats voor O19 spelers Stan van Tiggelen en debutant Sjors van Bladel in de derby tegen Uno Animo. Ook O19 spelers Mees Pruijmboom, Dylano Blok, Finn Wachtels van den Berg en Owen Keller sloten vandaag weer aan, waarbij Owen en Dylano ook eerst bij WSC 2 in de basis zouden starten. Gelukkig wist WSC 2 een fantastische 0-6 overwinning te boeken waarmee Jeroen Steur en zijn mannen een nieuw jaar in de eerste klasse hebben veiliggesteld. Onder toeziend oog van WSC 1 werd er in Tilburg bij rust al een 0-4 voorsprong gepakt en was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Proficiat mannen met deze geweldige prestatie!

Bij de start van de wedstrijd was WSC een beetje aan het zoeken en vooral op het middenveld kreeg de ploeg uit Waalwijk onvoldoende grip. Na een minuut of 10 was de balans gevonden en was WSC in staat er een aantal keer gevaarlijk uit te komen. Vooral aanvoerder Yorick Hulsman was balsterk en een plaag voor de thuisploeg uit Loon op Zand. Het was diezelfde Yorick die WSC in de 20e minuut op voorsprong zette. Na een mooie aanval en perfecte één twee met Mounir Maamar kreeg Yorick de bal terug en op schitterende wijze schoot hij de 0-1 in de kruising. Uno Animo kreeg wel wat mogelijkheden in de fase hierna maar deze ontstonden voornamelijk vanuit corners en vrije trappen vanaf de zijkant. In de 43e minuut was er echter de kans voor WSC om de voorsprong te vergroten. Routinier Mounir Maamar werd goed weggestuurd door Stijn van de Put. Eerstgenoemde omspeelde oud WSC keeper Tom van Brakel maar werd daarbij neergehaald door de keeper van Uno Animo. De penalty die daarop volgde kon door aanvoerder Yorick Hulsman worden binnengeschoten maar helaas voor WSC kon Tom van Brakel zijn fout goedmaken en hij stopte de 11-meter. Hiermee werd er gerust met een 0-1 voorsprong en WSC was nog steeds op koers voor de beoogde plek in het linker rijtje.

Na rust veranderde het beeld van de wedstrijd niet echt. Uno werd wel een paar keer gevaarlijk maar deed dit vooral vanuit corners en vrije trappen waarbij hun lengte een wapen was tegen het “kleine” WSC van vandaag. Invaller Mees Pruijmboom kreeg nog wel twee keer de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten maar helaas viel dit twee keer net niet goed uit. In de 89e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. De bal werd vanuit een vrije trap de 16 in geslingerd en verraste Denzel de Wit omdat de bal over hem in de bovenhoek verdween. Het was natuurlijk mooi geweest om met een overwinning het seizoen te eindigen maar eerlijk gezegd verdiende Uno het doelpunt vandaag wel. Achteraf gezien had een driepunter geen ander resultaat op de ranglijst betekend omdat Cluzona van nummer 2 TSC wist te winnen. Daarmee blijft WSC op de 7e plek staan wat nog net in het linker rijtje van deze klasse is en wat als een enorme prestatie van deze jonge groep gezien mag worden.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen mag het een seizoen zijn om trots te zijn op een aantal dingen. Allereerst uiteraard het behalen van 28 punten na de winter en daarmee te stijgen van plek 14 naar plek 7 op de ranglijst. Daarnaast het feit dat maar liefst 18 spelers hun debuut hebben mogen maken in een competitiewedstrijd van WSC 1. Bij deze 18 debutanten zitten overigens maar liefst 11 jongens die nog in de O19 mogen uitkomen. Dit alles is natuurlijk iets waar we als complete vereniging heel erg trots op mogen zijn aangezien dit perfect aansluit bij de ingeslagen weg om een herkenbaar WSC 1 binnen de lijnen te zien met zoveel mogelijk bij de club opgeleide spelers.

De selectie zal komende donderdag nog een keer trainen en zal dan op donderdag 16 juni en zondag 19 juni nog deelnemen aan het WSC BBQ toernooi. 19 juni zal tevens de laatste keer zijn dat de selectie WSC 1 en WSC 2 samenkomt voor dit seizoen en daarom zal dit feestelijk worden afgesloten. Hopelijk vinden er veel mensen dan nog de weg naar ons portpark om samen met ons het seizoen af te sluiten en terug te kijken. De belangstelling voor WSC 1 was afgelopen seizoen heel prettig om te zien en zowel uit als thuis hebben wij de nodige support mogen ontvangen, waarvoor wij heel dankbaar zijn. Dit heeft zeker bijgedragen aan de goede resultaten.