R.W.B. naar nacompetitie

WAALWIJK – RWB wist vooraf aan de laatste competitiewedstrijd tegen streekgenoot Waspik dat een overwinning noodzakelijk was om de nacompetitie mogelijk nog te ontlopen. Men was dan bovendien nog afhankelijk van de resultaten van BVV en TGG in hun laatste wedstrijd. Door de verdiende en forse 0-4 nederlaag die RWB leed was het resultaat van die wedstrijden echter niet meer van belang.

Waspik was duidelijk naar Waalwijk gekomen om in deze laatste competitiewedstrijd van het seizoen hun sportieve plicht te doen. Grote man bij Waspik was deze middag Lucas Ligtvoet die al na enkele minuten wist te scoren en dat in de tweede helft herhaalde. Tussendoor zorgde hij met twee assists dat er door ploeggenoten nog tweemaal gescoord werd. RWB liep al vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan en het doel wat men voor ogen had was dan ook een mission impossible.

Komend weekend moet RWB voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie uit spelen tegen Sprundel, dat door een 3-0 zege tegen Clinge nog op het nippertje aan directe degradatie kon ontsnappen. Er zal dan volgens trainer Alfons van der Pluijm wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Om zich te kunnen handhaven in de 3e klasse zal RWB de drie wedstrijden in de nacompetitie moeten overleven.