Wereldrecord ‘bewegen op muziek’ gevestigd door Waalwijkse senioren

82 ouderen uit Waalwijk en omgeving deden mee aan de wereldrecordpoging bewegen op muziek.
Foto: Annika Jabroer/GO Waalwijk

LEUSDEN – Het wereldrecord bewegen op muziek is afgelopen maandag gevestigd! Mede dankzij ruim 80 senioren uit Waalwijk, Tilburg en Heusden die meededen aan de recordpoging.

Deze week is het de Nationale Beweegweek voor Ouderen. Met deze week wil het Nationaal Ouderenfonds de voordelen van bewegen door ouderen extra onder de aandacht brengen. De week startte afgelopen maandag met het OldStars VitaliteitSpelen congres. Met een touringcar reisde GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer op uitnodiging van het Nationaal Ouderenfonds af naar het AFAS Theater in Leusden, samen met enkele beweegcoaches en 82 senioren uit Waalwijk, Tilburg en Heusden. Ze genoten er van een heerlijke lunch en woonden een paneldiscussie bij waar diverse stellingen aan bod kwamen rond het onderwerp ‘ouderen en bewegen’. Hoogtepunt van het congres was echter de wereldrecordpoging bewegen op muziek.

Samen bewegen

Samen met nog eens bijna 300 senioren uit Leusden, Amersfoort en omgeving kwam ‘de Waalwijkse delegatie’ in beweging. De recordpoging stond onder leiding van Olga Commandeur, presentatrice van het tv-programma Nederland in Beweging. Commandeur is Oldstars Vitaal-ambassadeur. Ze vertelde: “De missie van Oldstars Vitaal sluit helemaal aan bij mijn visie over vitaal oud worden. Samen bewegen, jezelf en elkaar uitdagen om daarmee je eigen gezondheid en kwaliteit van leven te verhogen.” Dat kan Annika Jabroer alleen maar beamen. Als GO Fit beweegcoach zet ze zich elke dag in voor (meer) beweging door ouderen. Ze is dan ook maar wat trots op de groep die meereisde naar Leusden. “Twintig minuten bewegen op muziek, het was voor enkele mensen best pittig”, aldus Annika. “Sommige deelnemers zijn slecht ter been, maar natuurlijk was het ook mogelijk om zittend mee te doen. Met positief resultaat: het wereldrecord is een feit! Het was een geslaagde dag: niets zo leuk als samen bewegen! De deelnemers hebben ervan genoten.”

Speciaal voor senioren die (meer) willen bewegen/sporten is er de nieuwe GO-gids, met een overzicht van beweeg- en ook creatieve en culturele activiteiten voor 55-plussers. Kijk op www.gowaalwijk.nl/gofit of neem contact op met Annika Jabroer: 06-22750374.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen