Na winst van Tachos op Volendam nog maar 4 finales te gaan!

Foto: Tachos

Volgende week zaterdagavond 21 mei wordt ‘de kampioenswedstrijd’ voor Tachos Handbal en daar willen we heel Waalwijk bij hebben!

In ieder geval komt deze bijzondere prestatie, Kampioen van de NL Eredivisie Handbal, voor Red-Rag Tachos steeds dichterbij! Na de winst van zaterdagavond op Volendam (41-36) staan er nu nog 3 uitwedstrijden en 1 thuiswedstrijd op het programma. Morgenavond uit tegen Feijenoord Handbal, maandagavond 16 mei tegen Hellas in Den Haag en dan vervolgens het klapstuk thuis tegen BFC uit Beek, de nummer 3 van de ranglijst.

Het zal dan wat scherper moeten dan afgelopen zaterdagavond tegen Volendam. Nee, aan scorend vermogen geen gebrek, maar verdedigend stond het dit keer minder goed, getuige de 36 tegengoals die Tachos moest incasseren. Volendam, de nummer 10 van de ranglijst kreeg té veel ruimte om tot die treffers te komen. Tachos had onvoldoende vat op hun aanvallers, speelde zelf wat slordig en was zeker in de 2e helft niet scherp genoeg in de dekking. Juist een ‘sterkte’ van de Waalwijkers waar ze vaak het verschil mee weten te maken. Echter dit keer niet. Onbewust wat nonchalance en een stukje onderschatting? ‘Nee, dit kan gewoon wel eens voorkomen en hoort voor zo’n jonge groep bij het leerproces’ aldus coach Hans van Dijk. Aanvallend werd er door Red-Rag Tachos lustig op los gescoord, 41 treffers is een respectabel aantal, waarbij Joep Voermans flink wat doelpunten voor zijn rekening nam. Maar voortdurend lag de bal bij de eerste de beste tegenaanval alweer in het Waalwijkse netje. Ook voor keeper de Folter was er geen houden aan. Qua scoreverloop dus een soort ‘jo-jo-effect’. Tachos heeft de gehele wedstrijd op voorsprong gestaan maar telkens als er sprake was van een behoorlijk verschil dan kon Volendam net zo snel weer terugkomen en zo ging het de gehele wedstrijd op en neer. Kortom veel doelpunten, rommelig qua dekking, maar toch weer 2 punten bijgeschreven!

De komende 8 dagen gaat er dus een klap gegeven worden op het Eredivisie Kampioenschap. Volgende week zaterdag 21 mei moet dan het sluitstuk worden voor een memorabel seizoen met een geweldig kampioenschap als resultaat. Dát gaan we vieren met een mooie wedstrijd, veel toeschouwers en naderhand met muziek en een eerste kleine feestje in Sporthal de Slagen. De wedstrijd tegen BFC begint om 20.00u. We nodigen alvast iedereen uit deze spetterende apotheose LIVE bij te wonen. ‘Tachos kampioen van de Eredivisie Handbal’, het zou een unicum zijn in de historie van de club! Dus noteer alvast de 21e en zorg dat je erbij bent!!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen