RKC wint van Heracles en speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie

WAALWIJK – Op woensdagavond stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma in speelronde 33. RKC Waalwijk nam het op tegen directe concurrent Heracles en wist deze belangrijke ontmoeting met 2-0 te winnen. Michiel Kramer en Michiel Kramer scoorden de doelpunten.

Vermakelijke eerste helft

RKC Waalwijk kwam het beste uit de openingsfase van de wedstrijd. Na twintig minuten wist Michiel Kramer de score al te openen voor de Geelblauwen. Na een te korte terugspeelbal van Heracles, reageerde Finn Stokkers scherp en legde de bal breed op Michiel Kramer. De spits wist wel raad met het kunstje en schoof de 1-0 beheerst binnen! Een kleine tien minuten later kreeg Kramer wederom een grote mogelijkheid, maar doelman Koen Bucker voorkwam een tweede Waalwijkse treffer. Het was een vermakelijke wedstrijd om te kijken, omdat beide ploegen gebrand waren om te winnen. Kansen waren er over en weer in de eerste helft, maar de ploeg van Joseph Oosting wist de rust in te gaan met een 1-0 voorsprong.

Fraaie verdubbeling

Al snel in de tweede helft leek aanvoerder Melle Meulensteen de voorsprong te verdubbelen. Hij kopte de bal uit een voorzet van Alexander Büttner echter voor het doel langs. RKC bleef creeëren hebben en wist uiteindelijk in de 59e minuut de score uit te bouwen naar 2-0. Een lange bal van Etienne Vaessen werd verlengt door Michiel Kramer, die Richard van der Venne bewerkte. Op fraaie wijze verschalkte hij Bucker. Het eerste halfuur kwamen de bezoekers weinig aan voetballen toe en was het vooral RKC Waalwijk dat het spel maakte. Daarna probeerde Heracles de aansluiting nog wel te vinden, maar dit was tevergeefs. Daarmee bleef het 2-0 in het Mandemakers Stadion!

RKC Waalwijk speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. Door de winst op Heracles Almelo en dankzij de gunstige uitslagen op andere velden konden de Waalwijkers, één duel voor het einde van het seizoen, een groot feest bouwen.