RKC Waalwijk speelt laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Heracles Almelo

Foto: Alexander de Peffer

WAALWIJK – Woensdagavond 11 mei speelt RKC Waalwijk zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Heracles Almelo. In een volgepakt Mandemakers Stadion kan RKC Waalwijk een grote stap zetten richting lijfsbehoud. Aanvang 20.00 uur. 

RKC Waalwijk

RKC wil tegen Heracles Almelo de zure nasmaak van vorige week wegspoelen. Tegen SC Cambuur leek het er lang op dat RKC de volle buit mee naar Waalwijk zou nemen. Helaas werd de 0-2 van Hans Mulder afgekeurd, waarna de Leeuwarders ook nog op 1-1 kwamen. Tegen Heracles Almelo kan RKC opnieuw een grote stap zetten richting lijfsbehoud. Bij een overwinning kan directe handhaving de ploeg van Joseph Oosting nagenoeg niet meer ontgaan. De Geelblauwen worden bovendien gesteund door een volgepakt Mandemakers Stadion.

Wie er woensdag in ieder geval niet bij is, is Shawn Adewoye. Tegen SC Cambuur ontving hij zijn vijfde gele kaart, waardoor hij automatisch één wedstrijd is geschorst.

Heracles Almelo

Voor de tweede keer in een week tijd zal Heracles Almelo afreizen naar Noord-Brabant. Afgelopen weekend speelden de Almeloërs namelijk in Tilburg tegen Willem II. De Heraclieden gingen door twee snelle goals achter elkaar met een 2-0 nederlaag naar huis. Sven Sonnenberg pakte in de slotfase nog een rode kaart en zal er zodoende niet bijzijn tegen RKC. Met 34 punten staat Heracles één plekje hoger op de ranglijst.

Balans

In de eredivisie werd de wedstrijd acht keer eerder gespeeld in het Mandemakers Stadion. De ploegen houden elkaar mooi in evenwicht met drie overwinningen, drie verliespartijen en twee gelijke spelen. Vorig seizoen werd er in eigen huis met 3-0 gewonnen van de ploeg uit Almelo. Ola John, Lennerd Daneels en Richard van der Venne zorgden toen voor de doelpunten.

Arbitrage

De leidsman van de wedstrijd is Marc Nagtegaal. Hij wordt geassisteerd door de heren Ribbink en Van Marrewijk. De vierde official is de heer Rozendal. De VAR en AVAR zijn de heren Van de Graaf en Inia.

Live

RKC Waalwijk – Heracles Almelo is live te zien op het schakelprogramma van ESPN 1! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag. Langstraat FM (106.8) zal zoals altijd ook live verslag doen van de wedstrijd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen