R.W.B. wint de stadsderby van Waalwijk met 1-4 van Baardwijk

WAALWIJK – Voetbalvereniging RWB gaat volgend seizoen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal. Wat daaraan meegeholpen heeft is het feit dat de KNVB met ingang van volgend seizoen de regels heeft aangepast. In plaats dat er bij de overstap onderaan gestart dient te worden mag er tegenwoordig horizontaal overgestapt worden.

RWB start dus volgens seizoen in de KNVB 3e klasse zaterdag, maar dan dient RWB dit seizoen niet te degraderen, want dan gaat dit niet op. Het is er RWB dus alles aan gelegen dat het zo snel mogelijk weg te komen uit de staart van de 3e klasse. Dat laatste geldt ook voor vv Baardwijk, want dat wil volgens seizoen weer gewoon uitkomen in de 3e klasse zondag. Wat dus vooraf iedereen zich realiseerde is dat deze derby van Waalwijk voorlopig voor de laatste keer gespeeld zou worden.

In de eerste helft van deze stadsderby was RWB de sterkste ploeg maar kon het geen echte kansen creëren. Ook Baardwijk kwam aanvankelijk niet tot een kans, totdat Tom Sleenhof in de slotfase van de eerste helft keeper Bjorn van den Bersselaar tot een redding dwong. Meteen daarna leek de keeper van RWB alsnog geklopt maar de redding op de lijn door Bob Janssen zorgde ervoor dat de rust met 0-0 bereikt werd.

Na de rust kwam RWB het scherpste uit de kleedkamer en zorgde het in 10 minuten voor een 0-2 voorsprong. De score werd namens RWB geopend door Bram van Iersel die alleen voor keeper Joey de Jong geen fot maarte en de 0-1 scoorde en de 0-2 werd nadat de bal in de 16 meter van Baardwijk bleef hangen uiteindelijk door aanvoerder Dennis Timmermans ingeschoten. De lat zorgde ervoor dat RWB niet verder op voorsprong kwam waarna Sjors Lombarts de spanning terugbracht in de wedstrijd. Even leek het voor RWB nog een lastige 10 minuten te worden. Zeker nadat Martijn de Brouwer alleen voor Bjorn van de Bersselaar kwam en in het zijnet schoot hield heel RWB zijn hart vast. Met een laag schot in het uiterste hoekje zorgde echter invaller Owen Kogels meteen daarna voor de definitieve beslissing. RWB voetbalde de wedstrijd daarna zonder problemen uit en mag deze zege een echte teamprestatie genoemd worden. In alle linies ging het fanatiek de strijd aan met Baardwijk en wisselde het 4 spelers. Eén van die spelers was Alex Huijps die 3 minuten voor tijd de eindstand op 1-4 bracht.

Met deze zege schuift RWB op de ranglijst weer een plaatsje naar boven. Deze week staat er een compleet inhaalprogramma op de agenda. Donderdag 12 mei om 19.45 uur speelt RWB thuis op De Gaard tegen ZIGO, die met één puntje meer net boven RWB staat. Een mooie gelegenheid om ook dan weer een plaatsje op de ranglijst te stijgen. Zondag 15 mei staat vervolgens de uitwedstrijd tegen Nieuwkuijk op het programma.