SSC’55 speelt troosteloze wedstrijd bij Olympia’60

Foto: Pixabay

DONGEN – Het einde van de competitie komt langzamerhand in zicht. Zowel aan de kop als in de staart van de ranglijst levert dat vaak nog enerverende wedstrijden op. Ook zijn er soms van die wedstrijden waar niemand vrolijk van wordt en die je het liefst zo snel mogelijk vergeet. Zo’n wedstrijd speelde zich zaterdag af op het sportpark van Olympia’60, toen SSC’55 er op bezoek was.

De toestand van het harde bobbelige veld is al geen goed voorteken bij aanvang van de wedstrijd. Beide ploegen dienen zich hierop aan te passen, al is dat geen sinecure. In de openingsfase lijkt Erwin v.d. Hoven de geelzwarten al snel op voorsprong te zetten, maar zijn prachtig doelpunt in de kruising wordt wegens buitenspel afgekeurd. Op buitenspelsituaties blijkt van den Hoven deze middag het patent te hebben. In het verdere verloop van de eerste helft krijgt SSC’55 wat meer vat op het spel en krijgt Jeroen Kerstens de scoringskans van zijn leven als hij alleen voor de doelman verschijnt. Zijn wat slappe afdruk valt precies in de handen van de goalie. Even later is het Daan van Veen die de bal voor SSC’55 op de rand van de 16-meter onderschept en net over het doel schiet. Aan de andere kant weet doelman Melvin Gouw het doel van SSC’55 schoon te houden na een schot van de Olympia spits. De ruststand blijft hiermee op 0-0 staan.

In het tweede bedrijf volgt al snel een voorzet van Erwin v.d. Hoven die door Jeroen Kerstens tegen de kruising wordt gekopt. Olympia zet daarna enkele hoopgevende aanvallen op, maar die leiden niet tot resultaat. In de laatste 20 minuten krijgt Olympia eerst een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. Een hard schot op doel kan door doelman Melvin Gouw worden gekraakt. Daarna is er nog een fraaie scoringskans voor Olympia, maar de bal verdwijnt naast het doel. Zo blijft bij het slotsignaal de brilstand op het bord staan en krijgen beide teams 1 punt bijgeschreven. Al met al zag het publiek deze middag een troosteloze partij, waarin veel fouten werden gemaakt en waarbij de einduitslag precies de kwaliteit van het vertoonde spel weerspiegelde.

Komende zaterdag speelt SSC’55 de thuiswedstrijd tegen Oosterhout, aanvang 14.30 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen