Tachos neemt moeilijke horde Bevo en heeft nog 5 finales te gaan….

Foto: Tachos

WAALWIJK – Afgelopen zondag won Tachos de uitwedstrijd tegen Bevo, er werd met 20-27 gewonnen van een van de meest talentvolle teams uit de competitie. Tachos heeft nu al 22 duels achter elkaar gewonnen…een reeks om trots op te zijn! Zaterdagavond 7 mei speelt Tachos tegen Volendam, aanvang 21.00 uur in Sporthal de Slagen.

Het was opnieuw een stevige uitdaging voor Red-Rag Tachos want de meeste Eredivisieploegen hadden het moeilijk tegen Bevo uit Panningen en maar weinigen wisten daar punten op te halen. Ook directe concurrent Houten verloor daar recent nog, dus Tachos was gewaarschuwd! Maar Tachos startte goed en zorgde voor een solide dekking. Zoals vaker tegen Bevo ging het er vanaf het begin fysiek stevig aan toe. De Noord-Limburgers spelen een snel en dynamisch spelletje handbal en schromen niet om verdedigend hard door te pakken. Dat was nu dus ook het geval. Duidelijk dat geen van beiden wilden verliezen dus werd er veel energie en werklust in gestoken. Een enerverende wedstrijd ontspon zich voor het oog van een goed gevulde Handbal-Arena De Heuf’. Aanvallend wilde het in de beginfase nog even niet lukken, het was volgens coach Hans van Dijk ‘niet goed genoeg, we speelden te traag’ en zo stond Tachos na ca. 8 min. met 6-2 achter. Mogelijk dat er nog iets van wedstrijdspanning in de weg zat? Maar de Waalwijkse ploeg bleef rustig, deed er ’n stapje bij en kwam geleidelijk aan weer in z’n ritme. De aanval ging beter lopen en de dekking stond fantastisch! Tachos pakte langzaam het initiatief over en wist effectiever met z’n kansen om te gaan. Als bovenliggende partij konden de Waalwijkers uiteindelijk toch met een kleine voorsprong gaan pauzeren (9-11).

Na de rust een gelijk opgaande strijd waarbij Bevo even terugkwam, maar vervolgens toch moest toestaan dat Tachos onverstoord doorging en weinig ruimte weggaf. In de aanval werden de kansen steeds beter benut, div. fraaie doelpunten, zelfs enkele prachtige vliegertjes en daarmee liep Red-Rag Tachos verder weg van Bevo. Halverwege de 2e helft was de voorsprong uitgebouwd naar een verschil van 7 doelpunten en kon Bevo definitief niet meer aanhaken. ‘We zijn de gehele wedstrijd geconcentreerd gebleven, ook toen we achter kwamen. Dan is het een kwestie van je strijdplan blijven volgen en veerkracht tonen! Dat hebben we vandaag laten zien en daar ben ik bijzonder trots op! Ook op de jongens die niet of nauwelijks gespeeld hebben maar toch een belangrijke bijdrage hebben in deze prestaties’ aldus coach van Dijk. Het is tenslotte een teamsport en daarbij heeft iedereen, onafhankelijk van de gekregen speeltijd, in ruime mate bijgedragen aan het geweldige seizoen dat we samen doormaken! Dat realiseren we ons allen en dat maakt dit team incl. staf zo bijzonder!

Het was een belangrijke overwinning, opnieuw ‘n stap in de richting van een mogelijk Eredivisiekampioenschap? In de race daarnaartoe volgt nu as. zaterdag eindelijk weer een thuiswedstrijd. Wij heten u allen van harte welkom bij een van deze 5 finales en kijken uit naar een leuke pot handbal, volop spanning en mooie acties! Tot zaterdag!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen