R.W.B. niet tevreden met puntje in wedstrijd tegen Gilze

WAALWIJK – Toen RWB na de wedstrijd RWB-Gilze van het veld liep was het alles dan tevreden over het resultaat. RWB realiseerde zich dat er meer had ingezeten. Toch was er na de 2-2 het besef dat handhaving mogelijk moet zijn als het deze vorm vast kan houden.

RWB had tegen de nummer 3 van de derde klasse B een droomstart. Al na 10 minuten hadden Kevin Remie en Justin van der Sanden RWB op een 2-0 voorsprong gezet. Zeker in de eerste gedeelte van de eerste helft was RWB de gevaarlijkste ploeg en had het zomaar verder uit kunnen lopen. Gaandeweg de eerste helft kreeg Gilze de wedstrijd beter onder controle en drukte RWB terug op eigen helft. RWB besefte dat het bereiken van de ruststand met deze 2-0 voorsprong belangrijk was en gooide er nog wat extra energie tegenaan. Grote kansen weg gaf het in deze fase niet weg waardoor de rust met de gewenste 2-0 stand werd bereikt.

Na rust kwam Gilze in de 56e minuut alsnog terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd met kansen over en weer waarbij de beide keepers er mede voor zorgden dat de stand niet verder opliep. De paal en lat kwamen daarbij keeper Bjorn van de Bersselaar van RWB te hulp. Net voor tijd maakte Willem van Eijck namens Gilze zijn tweede doelpunt en bracht de stand op 2-2. Waar Gilze blij was dat het niet verloor was RWB teleurgesteld dat het genoegen moest nemen met een gelijk spel.

Volgende week speelt RWB tegen rechtstreekse concurrent en plaatsgenoot Baardwijk. De echte Waalwijkse derby die voorlopig door de overstap van RWB naar het zaterdagvoetbal de laatste zal zijn.