Tachos Handbal maakt geen fout op weg naar topduel van vrijdagavond 25 maart

Foto: Tachos

WAALWIJK – Opnieuw winst en dus kan Red-Rag Tachos morgenavond een belangrijke stap zetten op weg naar het kampioenschap in de Eredivisie Handbal en mogelijke promotie naar de Bene-league.

Inmiddels heeft Tachos de Corona-perikelen achter zich kunnen laten en kan men met de volledige selectie opgaan voor het laatste deel van de competitie. Zaak is nu heel te blijven, geen ongewenste schorsingen op te lopen en fysiek in goeden doen te zijn. Maar bovenal wel de komende wedstrijden blijven winnen! En juist dát viel zondagmiddag tegen V & L uit Geleen niet echt mee. Het was een moeizame wedstrijd waarbij Tachos slecht begon en al snel op achterstand kwam (2-5) In de beginfase was het verdedigend onvoldoende doortastend en ook de afronding slordig en niet doeltreffend genoeg. Gelukkig wist Tachos geleidelijk aan toch het voordeel te verkrijgen en zo kon bij een stand van 13-16 in Waalwijks voordeel gepauzeerd gaan worden. Na de rust eenzelfde wedstrijdbeeld waarbij V & L opnieuw het initiatief nam en zelfs op voorsprong kwam (17-16). Het duurde even voordat de scherpte terug was bij Tachos maar na enkele correcties vanaf de zijkant en een ‘energieke’ time-out kon de goede draad weer opgepakt worden. Door een betere dekking die nauwelijks nog iets weggaf, enkele mooie break-outs en ook div. succesvolle afrondingen wist Tachos dit lastige duel definitief naar zich toe te trekken en het verschil te maken. Voortdurend op een voorsprong van 5 á 6 doelpunten zo kon de wedstrijd soeverein uitgespeeld worden en werd er uiteindelijk toch nog redelijk overtuigend gewonnen van V & L. (25-32) ‘Het was een verdiende overwinning, de punten zijn weer binnen en nu gaan we toewerken naar het mooie duel van vrijdag 25 maart. We zullen dan wel ’n stuk scherper moeten zijn, maar goed, we hebben er enorm veel zin in! Aldus coach Hans van Dijk’.

De wedstrijd tegen directe concurrent Handbal Houten begint vrijdagavond om 20.45u. Locatie Sporthal de Slagen in Waalwijk. Alle handballiefhebbers en supporters zijn die avond van harte welkom om de spannende strijd om het Eredivisie-kampioenschap live mee te beleven! PS. Er zijn maar 700 zitplaatsen beschikbaar dus ben er op tijd bij!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen