Tachos Handbal na fraaie winst op BFC alleen aan kop in Eredivisie

Red-Rag Tachos begint het nieuwe jaar geweldig en wint overtuigend van mede-titelkandidaat BFC uit Beek. Hoezo winterstop…?

Na maar enkele dagen rust rond Kerst en de jaarwisseling was het op 3 januari gewoon weer starten met trainen en de focus volledig op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar; op 8 januari het spannende duel uit tegen een directe concurrent om het kampioenschap in de Eredivisie Handbal. Tachos liet zien niets ingeleverd te hebben door de feestdagen en slaagde er met glans in om van deze fysiek sterke tegenstander te winnen en de ongeslagen reeks voort te zetten! (Eindstand 23-26)

Vanaf de eerste minuut was het een enerverend en boeiend handbalgevecht, een harde maar faire wedstrijd. Beide ploegen onderkenden het belang van deze 4-punten-wedstrijd en dat was te merken. Red-Rag Tachos was voorbereid op een fysiek zware wedstrijd en het was dan ook interessant te zien hoe deze jonge ploeg zich staande hield. Het begin was aan Tachos-kant ietwat stroef en mede door een flink aantal prachtige reddingen van keeper Michiel de Folter bleef Tachos voortdurend goed in de wedstrijd. Daardoor kregen de mannen van coach Hans van Dijk geleidelijk aan meer en meer vertrouwen. Van beide kanten werd er continue flink uitgedeeld, moest er volop geïncasseerd worden en bleef het lang gelijk opgaan met een kleine voorsprong voor de Waalwijkers bij rust. (stand 10-12)

Na de pauze pakte Tachos de draad direct goed op, ze speelden slim en beheerst en lieten zich niet door de vele harde duels uit hun spel halen, daardoor bleef de wedstrijd tot aan het einde spannend en aantrekkelijk! Hans van Dijk was erg tevreden. ‘Je kon zien dat we in de dekking sterker zijn geworden en dat we stappen hebben gemaakt. Het was kei en keihard werken maar het resultaat was ernaar. Door dat sterke verdedigen konden we ook onze snelle omschakeling spelen en maakten van daaruit een aantal mooie doelpunten. Aanvallend moesten we met veel druk en in een hoog tempo blijven spelen zodat we daarmee de fysieke duels konden ontwijken. BFC blijft nog steeds een Topteam dat een combinatie van ervaring, fysieke kracht en talent bezit. Ik ben dan ook super trots op deze prestatie, op het team en hoe we met z’n allen strijd hebben geleverd en toch goed georganiseerd zijn blijven handballen. Erg gaaf om ook de beleving op de bank te zien. Het was een échte teamoverwinning en dat geeft ons veel vertrouwen naar de komende weken. Nu even nagenieten van deze mooie overwinning en dan toewerken naar as. zaterdag 15 januari. Want dan staat de laatste wedstrijd in de heenronde en dus een volgende uitdaging te wachten! WHC Hercules uit Den Haag komt dan op bezoek en dat wordt ook weer een zware wedstrijd. De wedstrijd begint om 20.00u, helaas nog steeds zonder publiek, maar is gelukkig wel te volgen via Livestream!’ (Eyecons.com en kies dan ‘Handbal Eredivisie Mannen’)