RKC Waalwijk verliest met 1-4 van PSV

RKC Waalwijk heeft zondagavond met 1-4 verloren van PSV. In het Mandemakers Stadion scoorde Jens Odgaard de enige Geelblauwe treffer, bij de Eindhovenaren waren Yorbe Vertessen (2x), Cody Gakpo en Philipp Mwene trefzeker.

Achterstand

In de eerste helft was het voornamelijk PSV dat de bal had, RKC loerde daarmee op de uitbraak. Na vijf minuten was er de eerste grote kans voor de uitploeg, toen Ritsu Doan met een voorzet Bruma vond. Het was Etienne Vaessen die van dichtbij keerde. Toch kon de goalie een achterstand niet voorkomen, toen invaller Yorbe Vertessen hard de 0-1 binnenschoot. Vlak voor rust leek PSV ook op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Mario Götze werd afgekeurd wegens buitenspel. Het veranderde echter niets aan het feit dat RKC met een achterstand de rust in ging.

Maatje te groot

In de tweede helft ging PSV nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer om verder uit te lopen. Helaas voor de Geelblauwen kwam die al na zeven minuten. De Eindhovenaren kregen een penalty door een overtreding van aanvoerder Melle Meulensteen. PSV-aanvaller Cody Gakpo ging vervolgens achter de bal staan en vergrootte de voorsprong: 0-2. Uiteindelijk liep PSV uit naar 0-4 via knappe goals van Philipp Mwene en Yorbe Vertessen. RKC deed nog wel wat terug, toen Jens Odgaard in de 80e minuut de 1-4 maakte. Hij klopte van dichtbij Joël Drommel. RKC kreeg nog wel kleine mogelijkheden, maar uiteindelijk was PSV een maatje te groot voor de Geelblauwen.