RKC Waalwijk krijgt N.E.C. Nijmegen op bezoek

Foto: Alexander de Peffer

RKC Waalwijk ontvangt morgen, 5 december, promovendus NEC Nijmegen in het Mandemakers Stadion. De Geelblauwen zijn er alles aangelegen om de drie punten in eigen huis te houden.

RKC Waalwijk

Met het gelijkspel tegen PEC staat RKC nog altijd op de vijftiende plaats en heeft het nu twaalf punten uit veertien wedstrijden. Het gat tussen de Geelblauwen en het hogergeplaatste N.E.C. is zeven punten en dus zouden drie punten belangrijk zijn voor de aansluiting. Bovendien treffen twee van de drie ploegen die onder RKC staan, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard, zondagmiddag beiden een moeilijke uitwedstrijd. Sparta gaat op bezoek bij AZ en Fortuna treedt in De Kuip aan tegen Feyenoord. Bij winst op de ploeg uit Nijmegen kan er dus ook een gat worden geslagen met de concurrentie.

In aanloop op het thuisduel tegen N.E.C. heeft RKC Waalwijk zich versterkt met aanvaller Roy Kuijpers. De 21-jarige Zwollenaar komt per direct over van FC Den Bosch en tekent een contract tot medio 2025.

N.E.C.

N.E.C. doet het als promovendus meer dan uitstekend. Met een mix van routiniers en jonge talenten probeert N.E.C. zich dit seizoen te handhaven, maar op bijna de helft van het seizoen staan de Nijmegenaren stevig in de middenmoot. De vorige wedstrijd tegen SC Cambuur speelde de ploeg uit Nijmegen een goede wedstrijd, maar stond het uiteindelijk met lege handen. Ongeveer hetzelfde gebeurde in de weken daarvoor, thuis tegen sc Heerenveen en uit tegen AZ, al sleepten ze daar nog wel twee keer een punt uit het vuur. De ploeg van Meijer zal dus weer eens drie punten bij willen schrijven op zondagmiddag in Waalwijk.

Balans

RKC Waalwijk – N.E.C. werd tot dusver 19 keer eerder gespeeld op Eredivisieniveau. Daarvan wonnen zowel RKC als N.E.C. acht keer en werd het drie keer gelijk. De laatste wedstrijd die de Geelblauwen tegen NEC speelden werd met 3-0 gewonnen. Naast een overwinning betekende die uitslag ook dat RKC zich destijds verzekerde van een plek in de halve finale van de playoffs om promotie naar de Eredivisie. Mario Bilate zorgde er toen in de zeventigste minuut voor dat RKC verder mocht dromen van promotie. Het bleek uiteindelijk de opmars richting een onvergetelijke promotie.

Arbitrage

De wedstrijd van zondagmiddag staat onder leiding van Dennis Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Zeinstra en Diks. Vierde official is de heer Vos. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Dröge en Steegstra.


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Waalwijk.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij ruim 4.000 nieuwsbrieven verzenden.
  • Elke dag worden er gemiddeld 30.000 artikelen gelezen.
  • Volg Waalwijk.nieuws.nl ook op Facebook, Twitter en Instagram.
  • Adverteren op Waalwijk.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
Cookieinstellingen