RKC Waalwijk verliest van Ajax in leeg Mandemakers Stadion

Het is RKC Waalwijk zondag in een leeg Mandemakers Stadion niet gelukt om een stunt neer te zetten tegen Ajax. Na 90 minuten stond er een 0-5 eindstand op het scorebord.

In een leeg Mandemakers Stadion werd na een ruim kwartier spelen duidelijk dat RKC een lastige avond zou krijgen. Ajax had een overwicht in het balbezit en kwam via Sébastien Haller op 0-1, hij kopte raakt uit de voorzet van Duŝan Tadić. De Geelblauwen kregen kort hierna een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Een goede voorzet van Jens Odgaard kwam panklaar op het hoofd van Michiel Kramer, maar de hand van Remko Pasveer voorkwam de 1-1. Op slag van rust verdubbelde Ajax de score, toen Steven Berghuis van dichtbij binnen tikte: 0-2.

Maatje te groot

In de tweede helft bleef RKC onder druk staan, al kreeg het in de beginfase twee kansen op de aansluitingstreffer via Kramer en Melle Meulensteen. Toch werd het 0-3. Nadat de goal van Antony eerst werd afgekeurd wegens buitenspel, kwam Ajax kort hierna via Berghuis in de rebound alsnog aan de derde treffer. Uiteindelijk zouden de Amsterdammers nog tweemaal scoren via Jurriën Timber en Haller, waardoor Ajax uiteindelijk een maatje te groot was voor RKC.