Tachos Handbal speelt opnieuw sterke wedstrijd en wint van Aalsmeer

Zaterdagavond was een volgend meetmoment voor het 1e team van Red-Rag Tachos om te zien waar men na een aantal goede wedstrijden nu werkelijk zou staan. Tegenstander Aalsmeer stond op de 2e plaats in de Eredivisie en had in 5 wedstrijden nog geen enkel verliespunt opgelopen! Dus het team van trainer-coach Hans van Dijk was erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten.

Ook nu was het devies ‘scherp te starten’ en er gelijk vol bovenop te zitten. Het team van Aalsmeer 2 is fysiek erg sterk, bezit div. spelers met Bene-league-ervaring en heeft meerdere opbouwers met veel lengte in de selectie. Maar ook dit keer liet Red-Rag Tachos niets aan het toeval over en speelde het Waalwijkse team met name verdedigend ijzersterk. Diverse doelpogingen van de lange Aalsmeer-schutters werden keer op keer door een fantastisch middenblok verdedigd. O.a. Jelte Hiemstra vertolkte daarbij een belangrijke rol en als er dan eens een bal passeerde dan stond sluitpost Michiel de Folter goed te keepen en op de juiste plek. Maar ook aanvallend speelde Red-Rag Tachos een prima eerste helft. Soms nog wel eens een slordigheidje of wat té overhaast handelen maar toch wist men de meeste aanvallen fraai en succesvol af te ronden. Opnieuw konden we terugzien op een prima 1e helft en een mooie ruststand van 15-8 in Waalwijks voordeel.

De 2e helft werd direct vanaf de hervatting goed voortgezet, geen verslapping maar onveranderd sterk en geconcentreerd verdedigen en daarnaast mooie aanvallen spelen. Een voorbeeld daarvan was o.a. het prachtige doelpunt van Luc van Ommen dat door een fraaie ‘no-look-pass’ van Joep Voermans tot stand kwam! Aalsmeer liep achter de feiten aan en op 10 min. voor het einde was de tussenstand van 31-22 aanleiding voor trainer Hans van Dijk om door te wisselen en iedereen speeltijd te geven. Ondanks dat het even wat onrustiger werd en Tachos verdedigend meer weggaf kwam de winst geen enkel moment in gevaar. Door 2 fraaie doelpunten van Espen Klomp werd de eindstand bepaald op 33-27. Kortom een mooie teamprestatie, erg volwassen gespeeld en het teamspel wordt geleidelijk aan alsmaar beter, dus dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden!

Tachos speelt zaterdag 30 oktober opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen V&L uit Geleen. Aanvang om 21.00u. Locatie Sporthal De Slagen. Vooraf speelt de landelijke Tachos A-jeugd z’n volgende thuiswedstrijd tegen provinciegenoot Dynamico Handbal uit Oss. (zij starten om 19.00u) PS. vergeet je QR-code niet!