RKC opent nieuw bekerseizoen tegen Willem II

RKC verloor de laatste thuiswedstrijd tegen Willem II met 1-2
Foto: Alexander de Peffer - RKC Waalwijk

WAALWIJK – Morgen, donderdag 28 oktober (21.00 uur), start RKC Waalwijk een nieuw bekerseizoen in het eigen Mandemakers Stadion. Tegenstander is Willem II, de ploeg die nog niet zo heel lang geleden ook op bezoek kwam in de competitie.

RKC Waalwijk

Het TOTO KNVB Bekertoernooi staat al jaren garant voor spektakel. Ook RKC wist in de bekerhistorie meerdere keren een stunt te behalen. Zo werden in 2007 en 2011 de halve finales bereikt en werd in 2018 PSV in Eindhoven verslagen. De laatste jaren bleek de eerste ronde echter ook direct het eindstation. Vorig jaar werd er in eigen huis verloren van SC Cambuur (2-2, verlies na strafschoppen).

Willem II

Willem II kent de afgelopen jaren goede resultaten in het bekertoernooi. In de afgelopen vijf jaar strandden de Tilburgers in de eerste ronde (Ajax), de tweede ronde (Vitesse), de laatste zestien (sc Heerenveen) en de halve finale (Feyenoord). Bovendien werd in 2019 de finale in De Kuip bereikt, maar was uiteindelijk opnieuw Ajax te sterk.

Balans

In het bekertoernooi troffen RKC en Willem II elkaar tot dusver één keer eerder. Op 19 december 2017 werd het in de achtste finale 3-0 voor de Tilburgers. De Geelblauwen en de Tricolores speelden tot dusver 55 keer tegen elkaar, gezien over alle competities. Zestien keer won RKC, 27 keer Willem II en twaalf keer werd het gelijk.

Arbitrage

De bekerwedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Assistent-scheidsrechters zijn de heren Kleinjan en Fikkert, vierde official is de heer Gerrets. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker is er geen VAR aanwezig.

Live

Donderdag niet in het stadion? RKC Waalwijk – Willem II is alsnog live te volgen via ESPN 1! Beleef de wedstrijd bovendien ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden