R.W.B. maakt inhaalslag met het huldigen van jubilarissen

Foto: RWB

WAALWIJK – Zaterdag 23 oktober 2021 werd in het clubhuis van RWB de Jubilarissenavond van 2020 gehouden. Deze avond, bij RWB ook wel 25+ Avond genoemd, werden alle leden die in 2020 een jubileum van 25 jaar of meer vierden gehuldigd.

Deze 25+ Avond was een inhaalslag voor deze Jubilarissenavond die door coronamaatregelen in 2020 afgeblazen moest worden. De Jubilarissenavond van 2021 wordt gehouden op vrijdag 19 november 2021, dan wordt het een stuk drukker met huldigen. zaterdag 23 oktober werden 10 leden in de bloemetje gezet, voor vrijdag 19 november 2021 zijn 24 leden van de voetbalclub uitgenodigd.

De volgorde van huldigen zaterdag 23 oktober ging van jong naar oud. Als eerste kwam Johan Kuijsten aan bod. Als voorzitter Bas Bruurmijn al zijn vrijwilligerstaken van de afgelopen 40 jaar op had moeten noemen zou hij aan één avond niet genoeg gehad hebben. Voor de pauze werden ook de 4 leden die 50 jaar lid zijn van de club gehuldigd. Dit waren Pierre Schalken, 12 jaar lang lid van het Dagelijks Bestuur geweest. Berry Bruurmijn, de huidige penningmeester en lange tijd, totaal 350 wedstrijden, de spits van RWB-1. Peter Didden, 12 jaar lang gevoetbald in de selectie van RWB. Henk Zwart, jaren lang speler van het beruchte elftal RWB-4 en nog steeds regelmatig bij RWB te zien.

Na de pauze kwamen leden die 60 jaar lid zijn van de vereniging aan de beurt. Als eerste Ad van den Houdt, 11 jaar lang de penningmeester van RWB. Hans Bruurmijn, lagere elftal speler en inmiddels meer dan 25 jaar verzorger bij RWB. Bas Bruurmijn, de huidige voorzitter, waarvoor vice-voorzitter Foort Cove voor op het podium klom om hem de gouden speld met een briljantje, behorende bij 60 jaar lidmaatschap, op te spelden.

Als laatste kwamen 2 zwaargewichten op het podium. Eerst Ad de Louw, die inmiddels 70 jaar lid is van RWB, en korte tijd in de lagere elftallen heeft gevoetbald. Met Drankenhandel de Louw is Ad een belangrijke leverancier en daarmee ook een belangrijke sponsor van RWB. Als laatste was Sjaak Didden aan de beurt. Sjaak Didden kreeg de gouden speld met twee briljantjes opgespeld van voorzitter Bas Bruurmijn. Sjaak Didden heeft zijn sporen wel verdiend bij RWB, zo zat hij 28 jaar lang in het bestuur van de voetbalclub en was altijd wel bezig sponsors binnen halen voor RWB. Bij het 110 jarig bestaan in 2018 werd voor zijn verdiensten het plein bij RWB naar hem genoemd.

Sjaak Didden en Ad de Louw
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden