RKC tegen Sparta op jacht naar tweede overwinning

Foto: Alexander de Peffer

RKC Waalwijk speelt zaterdagavond 23 oktober thuis tegen Sparta Rotterdam. Na een knap gelijkspel tegen Feyenoord in De Kuip gaan de Geelblauwen opnieuw op jacht naar een resultaat tegen een Rotterdamse ploeg.

RKC Waalwijk

RKC speelde afgelopen zaterdag zoals gezegd een goede wedstrijd tegen Feyenoord. Ondanks dat de ploeg van Joseph Oosting met een knappe voorsprong (1-2) de rust in ging, konden ze met opgeheven hoofd en een punt terugkeren naar Waalwijk. Mede door de knappe goal van Jens Odgaard en zijn voorbereidende werk bij de eerste kopgoal van Anita zijn carrière hield RKC Feyenoord op een gelijkspel. Met dat punt erbij staat RKC momenteel 15e met zeven punten.

Sparta Rotterdam

De Rotterdammers hebben momenteel evenveel punten, maar een minder doelsaldo dan RKC. De club uit Spangen speelde ook gelijk in de afgelopen speelronde, toen op het eigen Kasteel tegen FC Groningen 1-1 werd. De ploeg van trainer Henk Fraser won voor het laatst tegen Fortuna Sittard (3-1) op 12 september. De Spartanen zullen er dan ook op gebrand zijn om het komende duel met RKC winnend af te sluiten en daarmee een sprong te maken op de ranglijst.

Balans

RKC en Sparta ontmoetten elkaar tot nu toe negentien keer in het Mandemakers Stadion. De Geelblauwen hebben twaalf van die negentien wedstrijden winnend afgesloten, vier keer werd er gelijkgespeeld en drie keer nam Sparta de drie punten mee naar Rotterdam. In alle ontmoetingen werd er door beide partijen samen 68 keer gescoord, een gemiddelde van maar liefst 3,5 doelpunt per wedstrijd.

Arbitrage

De wedstrijd van zondag staat onder leiding van Jeroen Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel en Nanninga. Vierde official is de heer Timmer. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Cantineau en Persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen