GO Play Sport na School te gast bij sportaanbieders

Op 3 november gaat GO Play Sport na School weer van start.
Op 3 november gaat GO Play Sport na School weer van start.
Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Het naschoolse programma GO Play Sport na School gaat na de herfstvakantie weer van start. Tijdens het roulerende woensdagmiddagprogramma gaan de organiserende buurtsportcoaches ook op bezoek bij sportaanbieders, nadat zij eerst een gastles hebben verzorgd. Budovereniging Asahi bijt in november het spits af, in december gevolgd door RYU Martial Arts & Fitness.

GO Play Sport na School is bedoeld voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 van alle basisscholen in gemeente Waalwijk. Elke periode vinden de sport- en spelmiddagen af op een locatie in de wijk, doorgaans in gymzalen van basisscholen. Dit schooljaar breidt het GO Play Sport na School-programma uit, door samen te werken met sport- en beweegaanbieders die ook meedoen aan de campagne Sjors Sportief van GO Waalwijk. Buurtsportcoach Michelle Wandel neemt de coördinatie op zich. Ze legt uit: “Elke Sport na School-serie telt vier activiteiten. De eerste drie keer organiseren we sport na school op woensdagmiddag. De derde keer verzorgt een sportaanbieder een clinic of gastles. De vierde week gaan we bij de sportaanbieder zelf op bezoek, om bijvoorbeeld aan te sluiten bij een training. Dat kan dus ook op een andere dag zijn. Zo kunnen kinderen kennismaken met de sport én de sportomgeving.”

Budovereniging Asahi en RYU

De eerste serie GO Play Sport na School start op woensdag 3 november in de gymzaal van basisschool Pater van der Geld in Waalwijk. Op woensdag 17 november verzorgt Budovereniging Asahi er een gastles; op donderdag 26 november zijn kinderen welkom om mee te doen met een training van Asahi in Sporthal De Zeine. In december neemt sportschool RYU Martial Arts & Fitness het stokje over. Na de kerstvakantie is Waspik aan de beurt. Meedoen aan GO Play Sport na School is gratis, wel even vooraf aanmelden. Dat kan via de website www.sjors.gowaalwijk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen