Onnodig verlies R.W.B. uit bij Gilze

GILZE – RWB verloor ook de derde competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen. Geheel onnodig, al doet deze geflatteerde uitslag van 6 – 3 anders vermoeden.

Uit bij Gilze startte RWB sterk aan de wedstrijd en stond na 11 minuten al met 0-2 voor. De openingstreffer was van de sterk spelende Bram van Iersel, de 0-2 kwam uit een vrije trap vanaf de schoen van Kevin Remie. Gilze deed al snel wat terug en maakt na een kwartier de 1-2 wat ook meteen de ruststand werd.

Zo goed als RWB aan de eerste helft van de wedstrijd begon, begon Gilze aan de 2e helft en had na 2 minuten de stand reeds gelijk getrokken. Toch was het RWB wat na een uur voetballen door weer een vrije trap van Kevin Remie op voorsprong kwam. Ook de 2-4 was van Kevin Remie, de scheidsrechter keurde deze goal echter voor vermeend buitenspel af. De gemaakte opnames lieten meteen zien dat de scheidsrechter in deze fout zat maar bij amateurvoetbal is er nou eenmaal geen VAR. Gilze profiteerde optimaal van deze meevaller en kwam een kwartier voor tijd gelijk, ipv de 2-4 was het dus ineens 3-3. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam 4 minuten later toen Gilze de 3-4 maakte. De 3-5 en de 3-6 waren voor de statistieken.

Zondag 17 oktober staat wedstrijd nummer 4 op het programma. Deze wedstrijd speelt RWB thuis tegen Nieuwkuijk, wat ook afgelopen zondag de punten aan de tegenstander moest laten. Om de aansluiting met Nieuwkuijk, wat inmiddels 4 punten heeft, en de staart van de 3e klasse B te behouden zou winst goed zijn voor RWB.