WSC 1 opent de competitie met een remise tegen Beek Vooruit

Foto: WSC

Na twee keer op achterstand te zijn gekomen in Prinsenbeek heeft WSC toch nog een punt meegenomen uit de eerste wedstrijd van het seizoen in 2E. Op het eind van de wedstrijd waren er ook nog voldoende kansen om de volle winst mee te nemen, maar helaas voor de Waalwijkers werd het net niet gevonden.

Beek Vooruit begon sterk aan de wedstrijd en WSC had moeite om grip te krijgen op de tegenstander van vandaag. De thuisploeg kreeg 3 goede kansen om de score te openen maar gelukkig viel hij niet. In de 15e minuut was het alsnog raak toen een afgeslagen bal snoeihard van een meter of 20 achter Luuk van Beerendonk werd geschoten. Op dat moment een meer dan terechte voorsprong. WSC kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde twee minuten later in een strafschop nadat Souleimane Bah onreglementair werd afgestopt. Yorick Hulsman legde weer aan vanaf 11 meter en scoorde de 1-1. WSC hield de controle en Belmin Popara kreeg de uitgelezen kans om de bal die voor zijn voeten viel vanaf een meter of 7 binnen te schieten maar schoot helaas tegen de keeper aan.

Na rust had WSC over het algemeen het beste van het spel en hield Beek Vooruit vast op hun eigen helft. Rondom het strafschopgebied van de thuisploeg werd constant de vrije man gevonden. De kansen waren wederom voor de Waalwijkers en ook de paal werd nog getroffen door invaller Soufiane Bakkali. 20 minuten voor tijd was het weer de beurt aan Beek Vooruit die in een kort tijdbestek een aantal kansen wist te creƫren. telkens was Luuk van Beerendonk, die uitstekend keepte, de baas, maar in de 75e minuut werd hij na eerst nog twee reddingen alsnog gepasseerd op de doellijn. Het duurde echter niet lang voordat Soufiane Bakkali alweer gelijk maakte op aangeven van aanvoerder Nicky van Ooijen. 2-2 met nog een klein kwartier te spelen. Ondanks dat de wedstrijd nog twee kanten op kon vallen was het WSC die de beste kansen kreeg op de winnende treffer. Maar liefst 3 honderd procent kansen konden echter niet worden omgezet in een doelpunt.

Compliment voor de jonge ploeg dat tot twee keer toe wist terug te komen van een achterstand en daarnaast geeft ook het vertoonde spel (in voornamelijk de tweede helft) voldoende houvast voor het vervolg in de tweede klasse.

Volgende week speelt WSC zijn eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen VOAB uit Goirle. VOAB wist vandaag met 1-0 te winnen van Uno Animo en zal er alles aan gelegen zijn om de goede start een vervolg te geven.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden