Tachos HS1 stroef van start, maar wint wel van HAVAS Almere

WAALWIJK – Zaterdagavond was het dan eindelijk zo ver; de 1e thuiswedstrijd van Red-Rag Tachos tegen Havas in het nieuwe Handbal Eredivisie-seizoen 2021-22. Het werd ’n stuk lastiger dan verwacht maar uiteindelijk trok Tachos aan het langste einde en won de wedstrijd verdiend met 29-25 van de tegenstander uit Almere.

Trainer Hans van Dijk verwoorde het treffend, ‘Ook mindere wedstrijden moet je winnen. Dat hebben we zaterdagavond gedaan. Maar we hebben nog wel aardig wat verbeterpuntjes…’ Aan tegenstander Havas bewaart Tachos toch al geen beste herinneringen want de seizoens-ouverture 2 jr. geleden ging toen volledig de mist in… Het was ook dit keer een moeizame wedstrijd waarin de mannen van Tachos vooral tegen zichzelf speelden. Zeker in de eerste helft ging er behoorlijk wat mis. ‘Defensief stonden we niet scherp en solide, we gaven de tegenstander te veel ruimte, maakten volop technische fouten, lieten veel doelkansen onbenut en afspraken werden onvoldoende nagekomen’. Met als resultaat een 15-16 achterstand bij rust. En bovendien 16 goals in één helft tégen krijgen is niet best, dat moest anders! Dus kon er in de pauze wel wat bijgepraat worden.

Na de rust pakte Tachos de verkregen adviezen goed op, de dekking ging beter, we waren scherper in de afronding en er was veel meer energie! ‘Normaal ben ik niet zo van uitblinkers benoemen maar dit keer was Michiel de Folter overduidelijk onze sterkste man, de doelman die ons door div. fraaie reddingen in de wedstrijd hield en over het dode punt hielp, hij speelde top! Belangrijk is dat we de eerste 2 punten nu binnen hebben en ons komende week verder gaan verbeteren’. Want as. Zaterdag 2 Okt. staat de interessante wedstrijd tegen Dynamico uit Oss op het programma. Een altijd beladen streekderby, met gezonde rivaliteit, tegen de ploeg van oud-trainer Vladan Mijalkovic! ’Tachos zal dan scherper, goed gemotiveerd en uitgerust moeten zijn om die wedstrijd te kunnen winnen. Onderschatting is absoluut niet op z’n plaats, aldus Hans van Dijk’

De volgende thuiswedstrijd is dan weer op zaterdag 9 Oktober tegen HELLAS uit den Haag. De wedstrijd start om 21.00u. Locatie, sporthal De Slagen te Waalwijk.