Mislukte competitiestart voor R.W.B.

VLIJMEN – RWB beleefde zondag 26 september een mislukte start van de competitie. Met 3-0 werd verloren van Vlijmense Boys nadat 2 jaar lang geen enkele nederlaag werd geleden. Hierbij dient gezegd te worden dat in 2019-2020 de competitie is afgebroken en in seizoen 2020-2021 slechts 4 wedstrijden zijn gespeeld.

RWB startte uit bij Vlijmense Boys wel goed aan de wedstrijd en was vooral op rechts door Alex Huijps regelmatig gevaarlijk. De beste kans was voor Kevin Remie, hij zag de in één keer op de pantoffel genomen voorzet van Alex Huijps echter langs de verkeerde kant van de paal gaan. Tijdens de drinkpauze, halverwege de 1e helft, deed Vlijmense Boys trainer Erik van Esch een aantal aanpassingen om het gevaar op rechts te elimineren. Toen iedereen dacht dat de rust met 0-0 bereikt zou worden plaatste Vlijmense Boys twee scherpe uitbraken. Doordat bij RWB de linies te ver uit elkaar lagen en te veel mensen voor de bal stonden zorgde Vlijmense Boys ervoor dat het bij rust door Yassine Ezzoubaa en Ayoub Bakkali toch nog 2-0 stond.

Na rust vertolkte Ayoub Bakkali een hoofdrol, na gezorgd te hebben voor de 3-0 maakte hij een te harde overtreding en moest met rood het veld verlaten. RWB probeerde de man meer situatie te gebruiken om terug te komen in de wedstrijd en poseerde Serhan Eyupoglu in de spits. Vlijmense Boys ging achteruit hangen en beperkte zich tot verdedigen, de hoge ballen in het centrum zorgde nog wel voor wat gevaar maar doelpunten leverde het niet meer op.

Zondag 2 oktober kan RWB proberen de vervelende smaak van deze afgetekende nederlaag weg te spoelen door thuis tegen TSV Gudok goed te presteren.