We mogen weer gaan tafeltennissen!

Mari Steenbergen ontving als eerste het nieuwe gesponsorde clubshirt inclusief opdruk van zijn voornaam.
Foto: TTV Waalwijk

Ook de leden van Tafeltennisvereniging Waalwijk stonden te trappelen toen de overheid de coronabeperkingen verruimde. Direct op woensdagavond 19 mei waren de verplichte reserveringen volgeboekt. Wekelijks wordt weer getafeltennist op maandag-, dinsdag- en donderdagavond. Ook op donderdagochtend is de zaal weer open.

Nieuwe sponsors

Ondanks de bijzondere situatie en beperkingen vanwege corona kan TTV Waalwijk met veel genoegen mededelen dat De Hypotheekshop en Remco Olden Lommers Makelaars uit Waalwijk samen de nieuwe sponsor zijn geworden van de vereniging. Deze sponsoring wordt onder andere tot uiting gebracht door de bedrijfslogo’s op het rugpand van het nieuwe clubshirt op te nemen.

“Zeker in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat je als bedrijf oog hebt voor sociaal ondernemerschap”, aldus Remco Olden. “Sportverenigingen zijn cruciaal voor onze gemeenschap. Mooi dat wij vanuit deze sponsoring hieraan een steentje kunnen bijdragen”.

Rob de Kort van De Hypotheekshop: “Met deze vorm van sponsoring kunnen wij tevens onze naamsbekendheid in de regio van Waalwijk verder uitbouwen. Omdat TTV Waalwijk ook zijn competitie uitwedstrijden in Tilburg speelt, lift ons kantoor in Tilburg hierop ook mee.”

Trouwe leden

Tijdens de lockdown heeft het bestuur een groep vrijwilligers bij elkaar weten te brengen die in deze stille periode de volledige accommodatie aan het Hertog Janstraat 1d in Waalwijk, hebben opgeknapt. Alles is opnieuw geschilderd, nieuwe lambrisering en radiatoren zijn geplaatst en alle oude verlichting is vervangen door duurzame LED-verlichting.

De laatste competitiewedstrijden zijn in maart 2020 gespeeld. Veel leden hebben sindsdien hun tafeltennissport links moeten laten liggen. Het bestuur van de vereniging is trots op haar leden, er zijn amper opzeggingen ontvangen. Leden voelen zich verbonden met TTV Waalwijk, het is ‘hun cluppie’.

Tafeltennisvereniging Waalwijk wordt getypeerd als een sociale vereniging. Nieuwe leden voelen zich dan ook snel thuis en geaccepteerd. Tafeltennis is één van de meest geliefde recreatie (binnen)sporten. Wie heeft er niet eens een balletje geslagen, thuis in de garage, in een buurthuis, op de camping of tussen de middag op het werk? Onder begeleiding van gediplomeerde trainers kan bij Tafeltennisvereniging Waalwijk het spelletje van tafeltennis eigen worden gemaakt. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

70 jaar lid van TTV Waalwijk!

Op 1 juni 2021 werd de jaarvergadering gehouden bij TTV Waalwijk. Een zeer bijzonder agendapunt was dat Mari Steenbergen precies op die dag 70 jaar lid was van TTV Waalwijk. Mari is in 1951 lid geworden van toen Tafeltennisvereniging RKC, opgericht in 1947 vanuit de RKC-kantine waar een balletje geslagen kon worden. In 1980 is de naam van de vereniging veranderd in Tafeltennisvereniging Waalwijk. Mari heeft lange tijd een bestuursfunctie vervuld (zo’n 50 jaar waarvan 15 jaar voorzitter) en is erelid geworden voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging. Bij zijn 60 jarig lidmaatschap is de zaal vernoemd naar de Mari Steenbergen Speelzaal.

Mari kennen we als een altijd goed gehumeurd persoon, nuchter van karakter en altijd in voor een geintje. Met zijn 94 jaar speelt hij nog steeds zijn eigen spelletje waarmee hij zijn tegenstander altijd op het verkeerde been probeert te zetten. Mari ontving als eerste het nieuwe gesponsorde clubshirt inclusief opdruk van zijn voornaam.

Een ander zeer trouw lid van de vereniging is Jan Lommers. Jan komt steevast op dinsdagavond zijn spelletje spelen. Jan werd door de voorzitter Theo de Laat gedecoreerd met de bijzondere gouden verenigingsspeld.

Jan Lommers met de bijzondere gouden verenigingsspeld.

Competitie

Zowel de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) als de Tilburgse Tafeltennis Liga (TTL) zijn met de voorbereidingen van de najaarscompetitie bezig. Momenteel mag er weer (wel reserveren en gezondheidscheck) worden getafeltennist en kan ieder zich voorbereiden op de nieuwe competitie die in september start.

Klaar voor de toekomst

De speelzaal ligt in het nabije centrum van de stad Waalwijk. Binnen de Langstraat is TTV Waalwijk met circa 85 leden de grootste tafeltennisvereniging. Met de recente grote opknapbeurt en de nieuwe LED-verlichting is de speelzaal met 8 tafels weer piekfijn in orde.

Op 7 april 2022 bestaat de vereniging 75 jaar. Tijdens de jaarvergadering van 1 juni jl. is een feestcommissie samengesteld die de voorbereidingen van dit bijzonder jubileum oppakken.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden