GO Fit sluit aan bij Nationale Balkon Beweegdag

Foto: Archieffoto: GO Waalwijk

Op vrijdag 4 juni organiseert het Nationaal Ouderenfonds voor de tweede keer de Nationale Balkon Beweegdag. GO Fit haakt met haar doorlopende programma ‘GO Fit Bewegen op het Balkon’ aan. Op maar liefst 13 locaties in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle zullen beweegactiviteiten plaatsvinden onder begeleiding van muziek.

Om zelfstandig wonende ouderen in beweging te houden, startte GO Waalwijk in het voorjaar van 2020 een GO Fit-programma met beweegactiviteiten op locatie. Enkele weken geleden is opnieuw gestart met ‘GO Fit Bewegen op het Balkon’. Beweegcoach Jerry Penso: “GO Fit staat voor veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen. Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat maar liefst 31% van de 65+’ers in Nederland is gestopt met sporten als gevolg van de lockdown en dat is zorgelijk. Met GO Fit Bewegen op het Balkon hopen we een deel van de ouderen in beweging te houden, zolang zij nog niet kunnen of willen deelnemen aan reguliere sport- en beweeglessen.”

Feestje op 4 juni

Op vrijdag 4 juni maakt beweegcoach Jerry er samen met enkele andere instructeurs – waaronder een instructeur van 50+-sportvereniging GALM – een ‘feestje’ van. Op maar liefst 13 locaties organiseren ze een energiek half uurtje bewegen. Jerry: “Bewoners kunnen meedoen vanaf hun eigen balkon of galerij of verzamelen op een gezamenlijke binnentuin. Onder begeleiding van muziek gaan we samen bewegen. Op enkele locaties mogelijk zelfs met live muziek! Uiteraard nemen we de coronaregels in acht en houden we ruim voldoende afstand tot elkaar.”

Meer ouderen in beweging

Ook na 4 juni blijft GO Fit zich inzetten voor meer beweging door ouderen. Het programma GO Fit Bewegen op het Balkon wordt voorlopig voortgezet en daarnaast geeft Jerry Penso 1-op-1 advies aan mensen die op zoek zijn naar een sport- of beweegactiviteit. “Er is een behoorlijk groot en gevarieerd aanbod in gemeente Waalwijk”, aldus Jerry. “Toch merken we dat de drempel om iets nieuws te proberen vaak hoog is. Daarom helpen we graag bij het kiezen van een activiteit die bij mensen past en brengen we ze graag in contact met een aanbieder. In de GO Fit Beweeggids die we afgelopen jaar samenstelden, staat nagenoeg al het aanbod verzameld. Het leuke is, dat er ondanks de lockdown nieuwe initiatieven ontstaan. Zo wil Tachos starten met een groep walking handball en tafeltennisvereniging TTV met een groep OldStars. Dat is goed nieuws voor alle ouderen die graag willen blijven werken aan hun conditie en gezondheid.”

Kijk voor meer informatie over GO Fit op www.gowaalwijk.nl/gofit. Voor vragen over de GO Fit-activiteiten kunt u contact opnemen met coördinator Jerry Penso via 06 227 50 374 of per mail: [email protected].

– einde persbericht –

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden