Tachos blij met hervatting wedstijden en winst op Aalsmeer!

Foto: Tachos

Afgelopen vrijdagavond 21 mei was het dan zover. De mannen van Red-Rag Tachos mochten eindelijk weer een handbalwedstrijd spelen, weliswaar nog niet in competitieverband, maar toch wel een serieuze oefenpot tegen een team dat al langer bezig is en meerdere wedstrijden tegen Eredivisieteams heeft gespeeld. Dus een goed eerste peilmoment hoe het met de fysieke conditie, het teamspel en het handbalgevoel gesteld is.

Gelijk vanaf het begin nog wat onwennig, ’n beetje nervositeit voor de nieuwelingen en talrijke slordigheden, kortom duidelijk dat het hier om een écht oefenduel ging. Ook de verdediging van Aalsmeer had al wat meer wedstrijdritme te pakken en dat was duidelijk aan hun goede verdedigen te merken, een 5-1 dekking waar wij aanvankelijk lastig doorheen wisten te komen! Na een tijdje achter de feiten aangelopen te hebben, tot aan een achterstand van 8-4, kwam het moment dat we beter in de wedstrijd kwamen. Onder andere door goed keeperswerk van onze jonge doelmannen Rick en Milan trokken we de stand bijna gelijk. Maar het jonge Waalwijkse team van Tachos liet nú al veerkracht zien en begon steeds lekkerder te spelen. Joep Voermans ‘we handbalden met veel plezier, het voelde goed en ook het samenspel liep steeds beter. We lieten mooie aanvallen zien en rond de 40e minuut kwamen we voor het eerst op voorsprong, 20-23. Een verschil van 3 doelpunten dat we de laatste 20 minuten met goed spel vast konden houden en uitspeelden naar een eindstand van 28-32. Kortom, geen slechte eerste wedstrijd na zo’n lange tijd!’

Ook de nieuwe trainer-coach Hans van Dijk van Red-Rag Tachos blikt tevreden terug; ‘het was erg fijn om na zóveel maanden eindelijk weer eens een officiële wedstrijd te kunnen spelen. We zijn nu ruim een maand aan het trainen en waren erg benieuwd waar we zouden staan. Aalsmeer heeft een goede ploeg. Ik moet zeggen dat ik erg trots ben op de groep. Ze hebben veel strijd geleverd en als team gewerkt. In het begin waren er wat afstemmingsfouten maar gaandeweg ging het steeds beter. We hebben genoten en uiteindelijk ook gewonnen met 28-32. Dit geeft een goed gevoel en ook vertrouwen naar de toekomst toe’.

As. zaterdag 29 mei spelen de Heren 1 van Red-Rag Tachos een oefenwedstrijd tegen DFS uit Arnhem. (zonder publiek) De wedstrijd is via livestream vanaf 19.00u te volgen!

Foto: Tachos

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden