RKC Waalwijk reist in laatste speelronde af naar De Kuip

Foto: Gilbert Sopakuwa - Flickr

Morgenmiddag (14.30 uur) staat voor RKC Waalwijk alweer de laatste competitiewedstrijd van het reguliere Eredivisieseizoen op het programma. In Rotterdam-Zuid is Feyenoord de tegenstander. De Waalwijkers kunnen zich na de 2-1 overwinning op FC Twente van afgelopen donderdag nu definitief veilig spelen.

RKC Waalwijk

Met nog één wedstrijd te gaan heeft RKC Waalwijk zich een goede uitgangspositie verschaft voor het uitduel tegen Feyenoord. Met drie punten voorsprong op de zestiende plaats en een beter doelsaldo, kunnen de Geelblauwen zondag ook officieel handhaving veiligstellen. De ploeg van Fred Grim zal er dus alles aan willen doen om een resultaat te behalen in de Havenstad.

Feyenoord

Feyenoord deed dit jaar onder leiding van Dick Advocaat lang mee om de plekken die direct recht geven op Europees voetbal, maar inmiddels is duidelijk dat de Rotterdammers via de play-offs zullen moeten proberen om ook komend seizoen actief te zijn op Europees niveau. Afgelopen donderdag werd er in Almelo met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles, waardoor nummer vier Vitesse niet meer te achterhalen is. Met de huidige stand zou Feyenoord in de eerste ronde direct een derby spelen, aangezien stadsgenoot Sparta achtste staat.

Balans

In officieel verband speelden RKC Waalwijk en Feyenoord 49 keer tegen elkaar. Daarvan wist RKC Waalwijk tien wedstrijden te winnen, veertien keer werd het gelijk en 25 keer trokken de Rotterdammers aan het langste eind. Eerder dit seizoen werd het in het Mandemakers Stadion 2-2. Cyril Ngonge opende vlak na rust de score, maar Nicolai Jørgensen maakte niet veel later gelijk. Tien minuten voor tijd werd het via Ola John 2-1, maar opnieuw was het Feyenoord dat kort daarna weer op gelijke hoogte kwam. Ridgeciano Haps was verantwoordelijk voor het slotakkoord.

Arbitrage

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van Bas Nijhuis. Nijhuis wordt bijgestaan door zijn assistenten Bas van Dongen en Cristian Dobre. De vierde official van dienst is Marc Nagtegaal. De heren Ruperti en Osseweijer zijn vanuit Zeist actief als VAR en AVAR.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen