Sjors Sportief / Creatief start met feestelijke kick-offs

Foto: GO Waalwijk

Alle leerlingen in het basisonderwijs in de gemeente Waalwijk en ook peuters die een kinderdagverblijf bezoeken, ontvangen deze week een bewaarboekje van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Via het boekje nodigen bijna 60 aanbieders de kinderen uit om kennis te maken met sport, beweging en cultuur. Om de start van het project Sjors Sportief / Creatief kracht bij te zetten, vinden op woensdag 7 en woensdag 14 april bovendien twee kleinschalige kick-off-middagen plaats.

Basketbal, honkbal, hockey, judo, turnen, tennis, boksen: dankzij Sjors Sportief kunnen alle basisschoolleerlingen in gemeente Waalwijk vrijblijvend gaan ontdekken welke sport het beste bij ze past. Met Sjors Creatief kunnen ze bovendien hun creatieve talenten leren kennen. Op uitnodiging van Sjors kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, dansen, toneelspelen en muziek maken. In het Sjors-bewaarboekje staan alle activiteiten op een rij. Ook bevat het boekje informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur, voor gezinnen die het financieel niet zo breed hebben en over Steunpunt Aangepast Sporten, dat kinderen met een beperking helpt bij het vinden van een passende sport.

Bijna 60 deelnemende aanbieders

Het programma Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt geïntroduceerd op initiatief van GO Waalwijk, in samenwerking met lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Na een oproep meldden bijna 60 organisaties zich aan en dat overtrof de verwachtingen. John van den Hoven, wethouder Sport en Cultuur van gemeente Waalwijk is er blij mee: “Zeker in deze tijd is het belangrijk dat kinderen blijven bewegen en de mogelijkheid krijgen om zich te blijven ontwikkelen. Sjors Sportief / Creatief laat zien hoe gevarieerd het aanbod in onze gemeente is. Er is voor ieder wat wils. Het Sjors-boekje presenteert ook diverse activiteiten voor kinderen tot 4 jaar en een bescheiden aanbod voor kinderen met een beperking. Hopelijk breidt zich dat in de toekomst uit.”

Kick-offs in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle

Sjors Sportief / Creatief trapt op woensdag 7 en woensdag 14 april feestelijk af met kleinschalige kick-offs op meerdere locaties in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. De organisatie hiervan is in handen van de buurtsportcoaches, in samenwerking met GO Waalwijk en diverse aanbieders van sport en cultuur. Buurtsportcoach Ruud Gommers: “Verdeeld over twee tijdsblokken per middag zijn we te gast bij meerdere verenigingen in Waspik, Waalwijk en Sprang-Capelle, waar kinderen in groepjes kunnen meedoen met activiteiten. In Waalwijk zijn we onder andere bij Hockeyclub Waalwijk, waar ook honk- en softbalvereniging Kickers Waalwijk, de Bibliotheek en de Sport- en Spelbus aanwezig zijn. In Waspik zijn we bij tennisvereniging Waesbeeck waar kinderen uiteraard gaan tennissen en ook mogen dansen met Katie-Z.

Voor de allerkleinsten is er op het schoolplein van basisschool Pater van der Geld en bij Zidewinde het ‘Nijntje Pleintje’, een samenwerking tussen de turn- en gymverenigingen Gymnia en ProPatria. De Bibliotheek is er ook, om de kinderen voor te lezen. Zo zijn er nog veel meer leuke combinaties tijdens de kick-offs. En natuurlijk zal Sjors zich laten zien op deze middagen!” Vanwege coronamaatregelen zijn alle activiteiten kleinschalig van opzet en in de buitenlucht. Kinderen moeten zich vooraf aanmelden voor de kick-offs. Dat kan via de website www.sjors.gowaalwijk.nl, waar een overzicht van alle kick-off-activiteiten is te vinden. Deelname is gratis.

Aanbod wordt continu aangevuld

Vanaf woensdag 7 april kunnen kinderen zich gaan aanmelden voor de kennismakingsactiviteiten die in het Sjors-boekje zijn vermeld. Met behulp van het bewaarboekje kunnen ze een keuze maken; via www.sjors.gowaalwijk.nl kunnen ze zich vervolgens heel eenvoudig – en vaak gratis – inschrijven voor proeflessen. Op dit ogenblik zijn binnenlocaties nog altijd gesloten vanwege coronamaatregelen. Alle deelnemende aanbieders kunnen echter voortdurend hun aanbod op de site aanpassen en aanvullen. Zodra kinderen binnen weer welkom zijn, zal het aanbod op de website dan ook flink uitbreiden. De looptijd van het Sjors-boekje is tot einde schooljaar 2021/2022.

Aanbieders blijven welkom

Aanbieders van sport, beweging en cultuur die nog niet zijn aangesloten en dus niet in het bewaarboekje staan vermeld, blijven welkom om alsnog mee te doen. Op de website www.sjors.gowaalwijk.nl kunnen ook zij zich registreren voor het Sjors-project. “Hoe diverser het aanbod, hoe interessanter dat is voor kinderen”, aldus Van den Hoven. “En voor aanbieders is het een uitgelezen kans om zich te presenteren aan álle kinderen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden