Lopers van ACW66 gaan uitdaging aan!

Foto: pexels.com

WAALWIJK – Normaal gesproken zijn het de wedstrijden die bij de lopersgroep hun niveau en hun getraindheid bepalen. Maart is zo’n beetje de aanvang van het wegseizoen voor de lopers die vaak gestart wordt met de halve marathon van Drunen. Maar omdat wedstrijden al ruim een jaar niet meer aan de orde zijn moest er toch gezocht worden naar een andere uitdaging voor onze atleten.

Er werden loopschema’s gemaakt gericht op het lopen van een 21 of een 30 kilometer en natuurlijk was de 30 de ultieme uitdaging! De bedoeling was dat een ieder zijn parcours kon samenstellen en ook de starttijd zelf kon bepalen. De individuele wedstrijd zou dan op zaterdag 20 maart of op zondag 21 maart van start gaan. Vol goede moed werd er begonnen aan de trainingen en in de loop van het schema werd vastgesteld of het lopen van de 30 haalbaar zou zijn, of dat er verder voor de 21 getraind ging worden. Parcoursen en vorderingen werden gedeeld via de groepsapp, omdat groepstrainingen nu eenmaal niet door konden gaan en iedereen individueel of met een loopmaatje zijn trainingen afwerkte. Uiteindelijk zijn er zaterdag 6 lopers gestart voor de 30 kilometer en 4 voor de halve marathon. Op zondag zijn er nog twee lopers voor de 30 kilometer van start gegaan. Het viel op dat bij de finish de ene loper fit als een hoentje de 30 had verteerd en een andere echt tot het gaatje moest om de afstand te verteren. De lopers op zaterdag hadden een duidelijk voordeel wat het weer betreft, zonnig een aangename temperatuur en vrijwel wind stil. Op zondag daarentegen was het een stuk frisser en een stevige wind. De een als debutant, een ander al meer geroutineerd maar allemaal trots dat ze deze uitdaging met een goed resultaat hadden afgerond!

Heb je ook zin in zo’n uitdaging (wat voor afstand dat dan ook is) neem dan contact op via de website www.acw66.nl en maak gebruik van de mogelijkheid om 4 weken gratis met ons mee te trainen!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden